HŰHA

„Koronavírust terjesztünk, bocsánat” – Vilmos herceg elővette a fura humorát

Vilmos herceg írországi látogatásuk során poénkodott a mentősökkel.
  • Szerző: Ripost

Katalin hercegné és Vilmos herceg kedden utazott el egy háromnapos írországi körútra, aminek nem titkolt diplomáciai célja, hogy enyhítsék a Brexit miatt kialakult feszültséget az írek és a britek között.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A háromnapos turnéjuk első napján a délelőtti órákban találkoztak az ír államfővel, Michael D. Higginsszel, illetve az ország miniszterelnökével, Leo Varadkarral. Utána részt vettek egy közös megemlékezésen, amelyen azok előtt rótták le tiszteletüket, akik az írországi függetlenségi háborúban az életüket vesztették. Cambridge hercegi párjának este is volt programja, a híres Guinness Storehouse sörfőzdében volt jelenésük, ami az ország egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága.

Hello Ireland! 🇮🇪🇬🇧 Dia Daoibh, daoine na hÉireann! Thank you President and Mrs Higgins (and Bród the dog 🐶) for the warm welcome for The Duke and Duchess of Cambridge to the country, which will see them spend time in Dublin, County Meath, County Kildare and Galway – and highlight the many strong links shared between the UK and Ireland. Following tea with President and Mrs Higgins, The Duke and Duchess laid a wreath at the Garden of Remembrance – a place of reflection dedicated to those who gave their lives for Irish independence, before calling on Taoiseach Leo Varadkar. The coming days will see The Duke and Duchess meet a broad range of people, including children and young people, those working in the creative arts, business and charity sectors – and are looking forward to building a lasting friendship with the Irish people. #RoyalVisitIreland

Vilmos herceg itt kezdett el poénkodni, amikor éppen mentősökkel beszélgetett. A szó hamar a koronavírusra terelődött.

„Lefogadom, hogy mindenki úgy állít oda Önökhöz, hogy koronavírusa van és haldoklik. Mire gondolom elmagyarázzák nekik, hogy csak simán megfáztak” – kezdte a herceg, majd hozzátette, szerinte csak a média fújja fel az egészet, valójában nem is annyira drámai a helyzet. Majd mintegy mellékesen megjegyezte: „a hercegné és én koronavírust terjesztünk, sajnáljuk”.

🍻 Sláinte, Baile Átha Cliath! At Guinness Storehouse’s Gravity Bar, The Duke and Duchess of Cambridge met Irish people from across the creative arts, sport, business and charity sector. Speaking this evening, The Duke said: • "Many of you this evening who demonstrate the breadth of our connections across the arts, sports, uniformed services, education and research, and charity sectors. • We value it as we do your friendship and are committed to strengthening it further". • #RoyalVisitIreland

A herceg és a hercegné is oktatást kapott egyébként a koronavírusról és arról, hogyan kell védekezni ellene. Ettől függetlenül mindenkivel kezet fognak – kesztyű nélkül – és állítólag ezt folytatni is szeretnék.

Természetesen a Guinness otthonában nem maradt el a sörkóstolás sem, majdnem fél litert meg is ittak fejenként.

„Azzal, hogy meglátogattuk a Guinness Storehouse-t, a nagymamám útját követjük, akinek 2011-ben bemutatták, hogyan kell tökéletesen sört csapolni. Most, hölgyeim és uraim, hadd áruljam el önöknek, nem gyakori, hogy egy kocsmába kell követnem a királynőt. De kíváncsian tesztelem le, igaz-e, hogy a Guinness finomabb Írországban, mint otthon!” – viccelődött a herceg.

És ezeket olvastad már?