HŰHA

Hihetetlen, hol bukkant fel Korda György, így még biztos nem láttad

Régi vágya vált valóra a legendás énekesnek!
  • Szerző: Doris

„Reptér – Lobog a szélben a szélzsák” – ki ne emlékezne Korda György Reptér című ikonikus, melynek zenéjét Máté Péter, a szövegét pedig S. Nagy István írta?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hihetetlen, hol bukkant fel Korda György, így még biztos nem láttad


Fotó: Dombóvári Tamás (DT)
Bors

Bár ennek már 40 éve, Korda György és a Budapest Airport a minap újraforgatta a legendás klipet. Arról, hogy ez hogy sikerülhetett, a -nak mesélt az énekes.

„Nekem ez álmom volt, mondtam is a feleségemnek, Balázs Klárinak, hogy Klárikám, de jó lenne, de szép lenne, ha felfigyelne erre a dalra a budapesti repülőtér, hiszen olyan népszerű kezd lenni ez a dal” – kezdte a -nak Korda György, akitől Balázs Klári vette át a szót.

Fotó: Dombóvári Tamás
Bors

„Én azt mondtam Gyurinak, hogy ez egy fantasztikus dal, minden koncerten felkiabálják, hogy hallani akarják, és ne felejtse el: ha nagyon szeretne valamit, nagyon vágyik rá, akkor az előbb vagy utóbb megvalósul” -

A sztárpárnak ennek ellenére várnia kellett az álom beteljesülésére. Bár egyszer csak tavaly felhívták a Budapest Airporttól még a pandémia előtt, hogy új klipet forgatnának a dalhoz, meg is állapodtak a repülőtér üzemeltetőjével, de végül a járványhelyzet keresztülhúzta a számításaikat. Akkor még!

„Vérzett a szívem! Teltek az évek és a hónapok, egyszer csak megcsörrent a telefonom. Úgy döntött a reptér, hogy most megcsináljuk a klipet! A forgatás napján reggel hatkor keltünk, kilenckor kezdtük a munkát és este tizenegykor fejeződött be. Én ilyen komoly klipben még sosem vettem részt, igaz, volt már egy klippem 1976-ban, de ott csak annyi volta dolgom, hogy futottam a Balatonban, vagy bicikliztem, mögöttem pedig futottak a lányok. Most azt mondtam a rendezőnek, Indiánnak, hogy mindent megcsinálok, csak szaladnom ne kelljen” – emlékezett vissza nevetve Korda, mire Klárika megjegyezte: milyen szerencsés a férje, hogy a lányok valamiért mindig ott voltak.


Képen: Korda György és Balázs Klári
Fotó: Dombóvári Tamás (Bors)

Balázs Klári szerint egyébként már túl vagyunk a pandémián, bár a fellépések során még nem merték felvállalni, hogy az összes rajongóval készítsenek közös fotót, de alig várják, hogy velük együtt utazzanak, és amikor a kapitány a bemondja, hogy jó utazást kíván, felcsendüljön az ikonikus dal, a Reptér.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?