HŰHA

Könyv borítójára került Mihalik Enikő

A világhírű magyar modell az ötven magyar divattervezőről készült kötetet népszerűsíti.
címkék:
  • Szerző: ripost

Ötven magyar divattervezőről írt könyvet Csalár Bence divatújságíró, divatblogger. A Színfalak mögött című rendhagyó enciklopédiában összegyűjtötte mindazt, ami naggyá tette az elmúlt évtizedekben a magyar divatipart.

A könyv magyar és angol fordításban is megjelent, mindkét borítón Mihalik Enikő világhírű topmodell szerepel, aki elmondta: megtiszteltetésnek tartja, hogy a könyv a borítóján szerepelhet, hiszen ilyen jellegű kötet a magyar divatról még sosem született. „Azt szerettük volna, ha olyan személyiség képviseli a könyv tartalmát, aki összeköti a magyar és a nemzetközi divatot.

Enikő a pályája elején több magyar divattervezővel is dolgozott együtt, sokukkal a mai napig jó kapcsolatot ápol. Bár a világ élvonalába tartozó topmodell, mindig is hangsúlyozta mennyire fontosak számára a magyar gyökerek. A szívén viseli a hazai divat sorsát, ezért egyértelmű választás volt. Úgy érzem, hogy értékrendben és üzenetben is tökéletesen hozza azt, amit szerettünk volna átadni” – emelte ki a könyv szerzője, Csalár Bence.

A sok-sok fotóval illusztrált könyv két borítóját és Enikő további képeit a Londonban élő, Junior Prima-díjas magyar fotós, Martin Wanda, míg a belső anyagokat Bodnár Zsófia készítette. A könyv a BOOOK Kiadó gondozásában a Magyar Divat & Design Ügynökség szakmai partnerségével jelent meg.

Ripost előfizetés banner

címkék:
És ezeket olvastad már?