HŰHA

Komoly lépést tervez Harry és Meghan, sokan ki fognak akadni miatta

Sussex hercege és hercegnéje nagy utazás előtt állnak, de a következő hónapok nem csak az ő életüket változtatják meg.
  • Szerző: Ripost

Harry herceg és Meghan hercegné szeretnének „alkotó” szerepet vállalni Afrikában, ezért azt tervezik, hogy több hónapra Botswanába vagy Dél-Afrikába költöznek. A hercegi pár a nemzetközösségi és jótékonysági munkáját szeretné így kiteljesíteni, ám a biztonságuknak hatalmas ára lesz.

A szakértők már most aggodalmukat fejezték ki, hogy Harryék biztosítása mekkora összeget emészt majd fel. Sussex hercegének, hercegnéjének és babájuknak ugyanis biztonsági őrökre és személyzetre is szükségük lesz, miután az utazást kifizették. Mindezt pedig feltehetően az adófizetők pénzéből fedezi majd a királyi család.

A kormány és a palota tárgyalni fog az utazásról és arról is, hogy ki finanszírozza az utat. Főként amiatt merültek fel aggályok, hogy a hercegi család Afrikában való védelme a brit rendőrség büdzséjét is megterhelheti, plusz 1 millió fontos (átszámítva több mint 365 millió forintos) kiadást jelent majd. A kiküldött tiszteknek ugyanis nem csak az utat, hanem az orvosi ellátását, biztosítását és szállását is fizetni kell.

A kirendeltség egy hat hónapos utazásra szólhat, vagy két éven át évente négy hónapra. Az utat egyébként még mindig csak tervezgetik, ahogy ez kiderült, hivatalosan még be sem jelentették azt. A Daily Mail viszont forrásokra hivatkozva arról ír, hogy nagyon valószínű, hogy a pár utazni fog a babával együtt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?