HŰHA

Jordán Tamás: Még nem fogtam fel, hogy ez történik velem

A szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója nagyon meglepődött, amikor megtudta, hogy ő lett a Nemzet Színésze.

Kedden délután négy óra után kiderült, hogy Andorai Péter helyére Jordán Tamást választották a Nemzet Színészének. A elérte a színházigazgatót, alig húsz perccel azután, hogy Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója közölte vele a döntést.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Jordán Tamás még kereste a szavakat, rendkívül meghatotta az elismerés.

Jordán Tamás, a Nemzet Színésze
Fotó: Sulyok László / Ripost

„Talán elhiszik nekem, hogy bár nem tartottam magamat esélytelennek, de mégis annyira meglepő, hogy még igazából nem is fogtam fel. Nagyon örülök, de most még nem tudom ezt átérezni, mert még egyelőre nagyobb bennem a zavar. Ha viszont eltelik néhány óra, biztos szétárad majd bennem a boldogság” – mondta el a -nak Jordán Tamás, akinek felemás érzései vannak.

„Ennek a díjnak van egy szépséghibája, mégpedig az, hogy úgy lehet hozzájutni, ha valaki meghal. Ehhez el kellett veszítenem egy általam nagyon kedvelt pályatársamat. Az, hogy elhunyt Andorai Péter, óriási veszteség számomra.”

Az új Nemzet Színésze kedd este Szombathelyen játszott az Equus című darabban, és lapunknak azt is elárulta, mik a tervei az estére.

„Egy koccintásra meghívok mindenkit az este, és közülük valakinek, akit most nem szeretnék megnevezni, meg fogom ígérni, hogy ő lép majd egyszer a helyembe. Csak azt kérem, hogy ne siettessük a dolgot…” – fogalmazott a -nak a színész.

És ezeket olvastad már?