HŰHA

Elképesztő fotókat kaptunk Gömöri András Mátéról

Túl van élete első erőemelő versenyén Gömöri András Máté. A 28 éves színész 617,5 kg összetett eredménnyel zárta a bajnokságot.
  • Szerző: szbd

Gömöri András Máté újfent bebizonyította, hogy a sportban éppolyan tehetséges, mint a színészetben. A Magyar Erőemelő Bajnokságon vasárnap a DVTK csapatának színeiben a 105 kg-os kategóriában lépett a pályára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Guggolásnál az induló súlya 190 kg volt, míg végül a 212,5 kg-ot is megemelte. Fekvenyomásban 137,5 kilóval kezdett és egészen 145 kg-ig menetelt, végül pedig a felhúzás nemében 240 kg-ról egészen 260-ig ment.

Fotó: Molnár Mátyás

„Az első erőemelő versenyem volt, picit izgultam, főleg az első és második versenyszámnál. De aztán ez gyorsan elmúlt, kinéztem magamnak egy pontot, fent az ablakot, és folyamatosan azt néztem a gyakorlatok közben. Mint ahogyan eddig mindig, Lilla most is elkísért. Ő nagy lelki támaszt nyújt nekem, motivál és megnyugtat a jelenléte. Mielőtt felléptem a színpadra a backstage-ből, mindig Lillára pillantottam. Ki merem jelenteni, hogy elértem a célomat. Meg tudtam emelni azokat a súlyokat, amiket előre kitűztem magamnak. Egészen biztos vagyok abban, hogy nem ez volt az utolsó versenyem ebben a sportágban” – fogalmazott a Borsnak Máté, aki lapunknak megsúgta: táskájában egy különleges plüss lapult, ami szintén a segítségére volt.

Fotó: Molnár Mátyás

„Van egy kabalám, amit elvittem magammal, egy plüssminyon, ami nekem mindig szerencsét hoz. Most is megtette a hatását” – mondta nevetve a színész, aki hozzátette, bár itt a nyár, nincs idő a lazsálásra, most egy 12 hetes kemény diéta vár rá. Gőzerővel készül az októberi ELITE TOUR-ra.

„Ez már testépítő verseny lesz Pécsett. Egyébként az erőemelőn is emiatt indultam el, én ugyanis Arnold Schwarzenegger filozófiáját követem: back to basics, azaz vissza az alapokhoz. Az erőemelés pedig az alapja mindennek ebben a sportban” – magyarázta Máté, aki előtt küzdelmes hónapok állnak, de a felesége mindenben segíti.

Fotó: Molnár Mátyás

„Nagyon szigorú az étrendem, amit az edzőm alakított ki. Grammra van kiszámolva. Ebben is segít a feleségem, Lilla számolja ki, és ő is főz nekem. Igazi csapatmunka” – tette még hozzá a színész, aki nem tartja kizártnak, hogy az elkövetkezendő 12 hetes felkészülés alatt lesznek hullámvölgyek, de számára a végső cél a fontos, ezért pedig mindent meg is tesz.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?