HŰHA

Egészséges kisbabát akar az életérért küzdő Czeizel!

Visszament dolgozni, több kemoterápiát már úgysem bírna el szervezete. Azt mondja, már 80 éves, megbékélt ezzel. De életéért még harcolni szeretne!
  • Szerző: Ripost

Májusban jár le a két év, amit akkor kapott, mikor diagnosztizálták leukémiáját. Czeizel hónapokkal ezelőtt, még betegsége kiújulása előtt beszélt arról, hogy reméli: kap még haladékot a sorstól. Aztán 80. születésnapján bejelentette, hogy újra kórházba vonul, mert betegsége kiújult. Most, hogy kiengedték, nem maradt más reménye, mint a munkába menekülés. „A betegséget is segít legyőzni, ha az ember tudja, hogy tud segíteni, és egészséges kisbabák világra jöttéhez hozzá tud járulni.

Azért szeretnék harcolni, amíg lehet, hogy éljek!”

– mondta Czeizel az Aktívban.

Ebben a küzdelemben azonban már nem lehet segítségére a kemoterápia, szervezete ugyanis nem bírja tovább. „Több kemót már nem tudnak adni, de én ezzel megbékéltem, mert hát 80 éves vagyok. A harmadik kemó után, múlt kedden engedtek ki a kórházból, másnaponként kell ellenőrzésre járnom” – mondta az orvos, aki jövő hét elején tér vissza pácienseihez.

Két évet jósoltak neki

Czeizelnél két éve fedezték fel a leukémiát, akkor kemoterápiás kezeléssel együtt jósoltak neki két-három évet. Márciusban, 80. születésnapján jelentette be, hogy kiújult leukémiája, akkor vonult be a harmadik adag kezelésre.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?