Létrehozva: 2017.10.22.

Durván visszaéltek több magyar híresség fotójával is

Van jó és rossz oldala is, ha egy magyar sztárnak van hivatalos Facebook-oldala.

Az oda feltöltött fotóikat ugyanis bárki letöltheti és felhasználhatja. Tudják ezt most már hírességeink is, akik nem tehetnek mást, mint hogy jogi útra terelik az ügyet.

Legutóbb a Galambos Lajos nevével fémjelzett Reg-Enor fogyást segítő étrend-kiegészítőt hirdették egy zárt csoportban, ráadásul Gombos Edina retusált fotóival. A TV2 egykori sztárja cikkünkből tudta meg, hogy már sokadjára élnek vissza a nevével, így rögtön hívta az ügyvédjét.

Idős embereket vezettek meg Borbás Marcsi nevével

Több alkalommal is visszaéltek a televíziós műsorvezető nevével. A szélhámosok vidéki városokban házaltak, idős emberektől csaltak ki pénzt. Borbás Marcsi ajánlásával különféle háztartási eszközökért 40 ezer forintot kértek a gyanútlan vásárlóktól.

A műsorvezető a közösségi oldalán figyelmeztette követőit, később pedig a műsor készítői közleményben hívták fel az emberek figyelmét az átverésre.

„Sajnos többször visszaéltek már a nevemmel. Igazából nem tudok mit tenni. Közlöm a Duna TV-vel, ezek után már a jogászok feladata az ügyet továbbvinni" –mondta el korábban a %RIPOST%-nak a tévés.

Joshi Bharat nevével indiai éttermet reklámoztak

A népszerű televíziós szerint sajnos lassan mindennapi esetnek számít az, hogy visszaélnek ismert emberek nevével, fotóival. Õt ismerősei figyelmeztették, hogy egy csaló egy vidéki, indiai éttermet reklámoz személyével.

Joshi Bharat akkor nem tett feljelentést, de a visszaélő személlyel felvette a kapcsolatot és megkérte, távolítsa el a fotóját és nevét a hirdetésről.

„Mivel megtette, nem tereltem jogi útra az ügyet" - nyilatkozta akkor a műsorvezető.

Völgyi Zsuzsi fotóival szépészeti beavatkozást hirdettek

A Romantic énekesnője meglepetten hallotta egy ismerősétől, hogy az ő arcával szeretne több pácienst szerezni egy szépészeti klinika. Völgyi Zsuzsi felháborodását tovább fokozta, hogy a saját kozmetológus-bőrgyógyásza oldaláról szedték le az említett képeket. Õ először felhívta a hirdető céget, hogy vegyék le a fotóit, hiszen ez átverés. A szalon meg is ígérte Zsuzsinak, hogy megteszik a megfelelő lépéseket. De semmi nem történt, ezért Zsuzsi ügyvédhez fordult.

„Felháborítónak tartom, hogy ezt meg lehet tenni - nyilatkozta az énekesnő. – De dr. Magyar György ügyvédtől megtudtam, ha valakinek a hozzájárulása nélkül egy reklámban felhasználják a képmását, akkor sérülnek a személyiségi jogai, különösen a képmáshoz való joga. A sértett fél sérelemdíjat is követelhet, aminek mértéke bírói mérlegeléstől függően milliós összeg is lehet.”

Tóth Vera fotóit reklámhoz használták

A Galambos Lajos nevével fémjelzett Reg-Enor esetében nem most először fordult elő, hogy átverik fogyni vágyókat. Idén Gombos Edinával, tavaly a gyomorszűkítő műtéttel rengeteget fogyó Tóth Verával próbálták vásárlásra bírni a súlyfeleslegüktől szabadulni akaró potenciális vásárlókat. Vera a közösségi oldalán kérte ki magának a híresztelést.

„Mielőtt jogi útra terelném a dolgot, kérek minden ilyen oldalt, csoportot, hogy vegyék le a képeimet és ne reklámozzák a terméket az arcommal! Kérem levenni a nevemmel kapcsolatos reklámokat!” – írta dühösen a Facebook-oldalán az énekesnő.

Rubint Réka fotóival go-go lányokat kerestek

A fitneszlady kétszer is pórul járt Facebook-oldalán megosztott képeivel. Először go-go táncoslányokat kerestek az ő fotóival hirdetve.

Majd egy ismeretlen egy fiktív Rubint Réka-oldalt hozott létre az adataival, képeivel a legnagyobb közösségi oldalon. Réka mindkét esetben feljelentést tett.

"Bementem a rendőrségre, feljelentést tettem, és azóta folyamatosan folyik a nyomozás!" - mondta a fitneszlady, aki úgy látja, nincs más megoldás a visszaélésekre. – Kénytelenek vagyunk megtenni ezeket a lépéseket, mert így, ha bírósági szakba ér az ügy, talán elrettentő példa lesz másoknak, akik ezzel próbálkoznak".

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megőrlülnek a vásárlók az IKEA 140 forintos akciójától

origo.hu

Háborús üzenetet küldött Oroszország Amerikának

metropol.hu

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

mandiner.hu

Lavinát indíthatott el Orbán Viktor, ezt pedig páratlan szorongással figyelik Kijevben

metropol.hu

Házasság első látásra: Gyöngyi Csabival marad

mandiner.hu

„Kissinger forog a sírjában” – eddig tarthat ki Ukrajna Nógrádi György szerint (VIDEÓ)

origo.hu

G.w.M hatalmas titkot árult el születendő kisfiáról

mindmegette.hu

Itt a Lidl nagy dobása: ilyen még nem volt egyik hazai boltban sem!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HŰHA

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

HŰHA

Újabb álompár van születőben? Nagy Ő Natira hajt a magyar rapper

HŰHA

"Csak dolgozni ne kelljen..." – közel félmilliót keresett egy nap alatt Aurelio

HŰHA

„Hű, de taplón beszél” — új szerelme miatt féltik Berki Mazsit

HŰHA

Lecsúszott a Ragyogás színésznője, már egy autóban kénytelen aludni

HŰHA

"Tiszta libabőr vagyok" - Kiderült, mi változtatta meg Rubint Réka életét

HŰHA

Meglopták Oszvald Marikát, szörnyű veszteség érte

HŰHA

Ez mi? 15 japán tapsolta meg a TV2 WC-ről kilépő sztárját