HŰHA

Botrány a magyar sztár koncertjén, kiakadtak a döntéstől a rajongók

A legendás Dolly fellépése nem éppen úgy sikerült a hétvégén, ahogy tervezték, a résztvevők elégedetlenül távoztak.
  • Szerző: Ripost

Sem fotót, sem videót nem készíthettek a nézők a Dolly Plusssz zenekar szombati koncertjén a gyöngyösi sportcsarnokban. Aki a kezébe vette a telefonját, azt a biztonsági őrök azonnal ellenőrizték, volt, akinek a készülékébe bele is néztek, nem tárol-e „tiltott” képeket a buliról. A rajongók kiakadtak.

A helyszínre érkezők döbbenten olvasták a hatalmas kivetítőn: a koncertről tilos fotót, videót készíteni és élő Facebook-adást indítani. Ez persze nem akadályozta meg őket abban, hogy – mint minden koncerten – kézbe vegyék a telefont, hogy megörökítsék a bulit. Ekkor azonban meglepő lépés következett, a rendezvényt biztosító őrök kidobással fenyegették meg azokat – köztük a zenekari tagok barátnőit is –, akik felvételt mertek készíteni. Az egyik felháborodott rajongó a Borsnak így írta le a történteket:

"Öt-hat biztonsági őr egyfolytában nézte a tömeget, hogy ki az, aki erre használja a telefonját. Én is készítettem felvételt, ami után az egyikük odajött hozzám, és közölte, ha még egyszer előfordul, akkor el kell hagynom a helyszínt. Majd utasított arra, hogy előtte kezdjem törölgetni a telefonomból az ott készült képeket, mert ellenőrizni akarja. "

Hogy miért tiltották meg a fotózást, azt csak találgatni lehet. Koncerteken a legnagyobb sztárokról is lehet felvételeket készíteni, és a Magyarországon fellépő világsztároknak sem volt soha ellenvetésük ez ellen, így Dollyék döntése nem egyszerűen szokatlan, hanem szinte példa nélküli. Az okára talán egyetlen ma­gyarázat lehet.

A körülbelül 1000-1500 férőhelyes gyöngyösi csarnokban jóindulatú számítások szerint is legfeljebb 300 néző volt kíváncsi a szebb napokat megélt Dolly Rollra. Erről egyébként helyszínen készült fotók is tanúskodnak. A kevés néző miatt – bár Dollyék a hírek szerint mindent beleadtak – nem volt igazi koncerthangulat, nem csoda, hogy a szervezők és a zenészek sem szívesen látnák viszont a neten.

A gyöngyösi sportcsarnok illetékese elmondta, az általános házirend mellett mindig a bérlő dönti el, hogy milyen további szabályozást alkalmaz a rendezvénye alatt, de arról az üzemeltető sem hallott még, hogy egy koncerten ne lehessen képeket és videót készíteni.

A Dolly Plusssz menedzsmentje pedig azt írta:

"Nem gondolnánk, hogy bárkinek magyarázatot kellene adnunk, egy döntés miatt, de ezen a koncerten a helyi médiának volt kizárólagossága, aki élőben közvetített video anyagot, ha valakinek kizárólagossága van az azt jelenti, hogy csakis ő közvetíthet, nem korrekt vele szemben, ha akár a Facebookon, akár bármelyik más közösségi oldalon illetve a youtube-on hamarabb találkozik egy kalózfelvétellel, mint a sajátjával, egyébként a koncert után mindenkinek, aki szeretett volna, volt lehetősége fotót készítenie a zenekarral."

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?