SZTÁRDZSÚSZ

Gryllus Dániel: Végre szabad leszek, ha megkapom az oltást

Gryllus Dániel számára nem volt kérdés, hogy, amint lehetősége nyílik rá, beoltatja magát a koronavírus ellen. Több szempontból is fontos számára, hogy védett legyen a betegséggel szemben.
  • Szerző:

A Kaláka együttes alapítója 10 hónapja fokozottan figyel arra, hogy elkerülje a koronavírust, hiszen elmúlt hetvenéves és gyermekkora óta küzd krónikus légúti betegségével, így fokozottan veszélyeztetettnek számít. Ezért is döntött úgy, hogy az elsők között regisztrál a védőoltásra. Reményei szerint hamarosan fel is veheti a vakcinát, hiszen az egészségügyi dolgozók után lassan rákerülhet a sor.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Regisztráltam a védőoltásra, tekintettel arra, hogy elmúltam hetven- éves, ráadásul tizenhárom éves korom óta krónikus asztmám van. Ezen tényezők miatt tíz hosszú hónapja nagyon szigorúan betartom a szabályokat és ajánlásokat, így számomra igazán felszabadító érzés lesz, amikor megkapom az oltást” – kezdte lapunknak Gryllus Dániel, aki természetesen orvosaival is konzultált, mielőtt ellátogatott a vakcinainfo.gov.hu oldalra és kitöltötte a regisztrációs ívet.

„Egy csepp bizalmatlanság sincs bennem a vakcinával kapcsolatban, hiszen életem során számtalan oltást kaptam már, és sosem volt tőlük semmi bajom. Ennek ellenére természetesen konzultáltam az orvosaimmal is, akik megerősítették a bizalmamat. Így mostantól már csak türelemjáték, hogy számomra véget érjen ez a rémálom” – mondja a Kossuth-díjas előadóművész, aki nem foglalkozik a vírustagadókkal.

„Nem vagyok szakember, így nem tudnék még csak vitatkozni sem a vírustagadókkal. Egyszerűen csak látom, hogy az idős és krónikus betegséggel küzdők sorra mennek el, és én nem szeretném az ő táborukat erősíteni...” – jelentette ki határozottan Gryllus Dániel.

50 éve nem tartott ilyen hosszú pihenőt

Gryllus Dániel testvérével, Vilmossal és Mikó Istvánnal 1969-ben alapította a Kaláka együttest. „A koronavírus megjelenése előtti három évünk nagyon kemény volt, hiszen ötvenéves lett a Kaláka, és 2017-ben pedig Arany János kétszázadik születésnapját ünnepeltük nagyszabású verskoncertekkel. Ezért döntöttünk úgy tavaly év elején, hogy pár hónap pihenőt engedélyezünk magunknak. Ebből mostanáig kisebb szünetekkel tíz hónap lett, szóval már bőven elég időt töltöttünk a közönségünk nélkül” – mondta a -nak a legendás zenész.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?