FÜLES

Így néz ki most Gesztesi Károly feldúlt sírja

Éppen egy hete fogadta megdöbbentő látvány munkatársunkat Gesztesi Károly budakalászi nyughelyénél. Most ez a helyzet...
  • Szerző:

Január 30-án első ránézésre úgy tűnt, vandálok forgatták fel a három héttel korábban elbúcsúztatott Gesztesi Károly sírját.

Miután lapunk megkereste a temető gondnokát, hamar kiderült, hogy valójában egy éhes őz szabadult be a Csalogány utcai sírkertbe, ahol megdézsmálta és feltúrta a friss sírokat, köztük Gesztesiét is.

Gesztesi Károly sírja vaddisznó kár
Fotó: Keller Mátyás

Barna Béla akkor elmondta, hogy nem először jártak vadállatok a temetőben, hiszen a környéken sok vaddisznó és őz él, ezért tavaly megerősítették a kerítést, amit az őz minden jel szerint átugrott.

A kollégái most ismét a temetőben jártak, és örömmel látták, hogy a temető gondnoka mindent megtett annak érdekében, hogy a sírokon helyrehozza a vadkárt. Bár a koszorúk már virágok nélkül borítják a sírt, hiszen azokat az őz módszeresen lelegelte, ettől eltekintve azonban Gesztesi sírhelye rendezettnek tűnik.

Fotó: Markovics Gábor

Leellenőriztük a kerítést is, ami sértetlen, így biztos védelmet nyújt a vaddisznók ellen, még ha egy jól ugró őz számára továbbra sem jelent komolyabb kihívást.

A egy helyi asszonnyal is beszélt a temetőt ért vadkárokkal kapcsolataban. Hogy mit mondott, az kiderül a napilap pénteki számából.

És ezeket olvastad már?