FÜLES

Ez undorító: Gesztesi halálán nyerészkednek a kamuportálok

Még el sem száradtak a virágok a tragikus hirtelenséggel elhunyt Gesztesi Károly sírján, de a kamu hírportálok máris üzletet csinálnak a halálából.
  • Szerző: Buster

Gesztesi Károlyt múlt csütörtökön, szűk családi körben kísérték utolsó útjára a budakalászi temetőben. Ahogy arról a is beszámolt, a színész egykori házára néző sírját elborították a koszorúk, a szalagokra írt személyes üzenetek.

Fotó: Markovics Gábor

Ezek között a fejfán kapott helyet Gesztesi Károly kedvenc napszemüvege és egy mesehős plüssfigurája is, melynek a színész kölcsönözte a hangját. Nos, ez a két személyes üzenetet hordozó tárgy az, amikben lehetőséget láttak azok az internetes fakenews portálok, melyek hosszú évek óta szemérmetlenül bombázzák álhírekkel az óvatlan olvasókat.

Az utóbbi napokban megsokasodtak az olyan cikkek, amelyekben arról írnak, hogy a szemüveget és a figurát valaki ellopta a sírról. Ezen felbuzdulva egy másik oldal már arról írt, hogy az elkövetők már árulják ezeket a tárgyakat egy netes aukciós oldalon. A legmerészebb mégis az a portál volt, aki fotóval megjelenítette a két feltételezett elkövetőt is és ezzel a hírrel vadásztak megosztásokra és kattintásokra. A történetek szépséghibája csupán annyi, hogy a szemüveg és a plüssfigura ma is ott vannak Gesztesi síremlékén és senkinek nem jutott eszébe, hogy ellopja azokat.

Fotó: Ripost

Hogy mit szól mindehhez az elhunyt jóbarátja Galambos Lajos, az kiderül a napilap szerdai számából.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?