FÜLES

Vilmos titokban olyan szabadságra vágyott, mint amilyen most Harrynek van

Eddig azt hitte mindenki, hogy Diana nagyobbik fia egész életében az uralkodásra készült, miközben volt, amikor szökni akart.
  • Szerző: The_M

Ahogy Károly herceg, úgy első fia, Vilmos is születésétől kezdve nemcsak egy ember, hanem egy intézmény is, hiszen brit trónörökösként jöttek a világra. Ennek megfelelően végig úgy nevelték őket, hogy ők majd egyszer a brit birodalom uralkodói lesznek. „Kimenőt” egyedül a főiskolai évek alatt kaptak, amikor egy kicsit úgy élhettek, mint a normál korukbeli ifjú férfiak.

Fotó: Northfoto

Vilmost meg is bolondította a korábban soha nem tapasztalt szabadság. A főiskolán azt tervezgette, hogy Amerikába fog költözni néhány évre, amint lediplomázott. Úgy gondolta, még nem áll készen arra, hogy a királyi udvarnak és Anglia népének szentelje minden egyes percét, inkább magával foglalkozott volna. Aztán időközben mégis elvetette az ötletet, de cserében a Buckingham-palota engedélyezte neki, hogy civil állása legyen, így lehetett éveken át mentőhelikopter-pilóta.

Mindezt Angela Levin író árulta el az egyik angol lapnak, és forrásként Harryre hivatkozott. Az Amerikában élő sussexi herceg mesélte neki állítólag, hogy nem ő az első a családban, aki a közelmúltban menekült volna a kötelesség elől.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?