FÜLES

Vajna Tímea teljesíti férje utolsó kívánságát

Andy Vajna régóta dédelgetett álma volt, hogy filmvászonra vigye a leghíresebb magyar, Puskás Ferenc történetét.
  • Szerző: Ripost

Andy Vajna az év elején, váratlanul hunyt el. A producer bár betegeskedett, tele volt tervekkel, aktívan élte a mindennapokat.

Sok egyéb mellett az egyik terve Puskás Ferenc, világhírű labdarúgónk életének megfilmesítése volt. A moziprojekt munkálatai már két évvel ezelőtt elkezdődtek, a neves forgatókönyv íróval, Joe Eszterhas-zal dolgozott együtt Vajna.

"Producerként régóta gondolkodom azon, hogyan lehetne a leghíresebb magyar labdarúgóról, Puskásról egy izgalmas, a közönségnek is érdekes filmet készíteni. Elkezdtük a munkát Joe Eszterhas-zal, aki már dolgozik a film forgatókönyvén. Joe-val remek csapat vagyunk, több filmet készítettünk már közösen, legutóbb a Szabadság, szerelem filmen dolgoztunk együtt. Puskást a világon mindenhol ismerik, sok helyen még a mai napig Magyarországról Puskás neve jut először az emberek eszébe. Itt volt az ideje, hogy Puskás életéről film készüljön”

– nyilatkozta 2017-ben a filmmogul, aki azt is megerősítette, hogy a film magánfinanszírozásban fog forogni.

Andy Vajna halála után azonban mindenki azt találgatta, vajon mi lesz ezután a fim sorsa. A %% megtudta, nincs minden veszve, igaz, még jó időbe telhet, de az özvegy, Vajna Tímea, nem hagyja veszni a férje tervét.

"Minden vágyam, hogy megcsináljam a Puskás filmet! Ezt akarta Andy és én bármit megteszek, hogy megvalósuljon az álma”

– kezdte a Vajna Tímea, aki még nincs túl a hagyatéki tárgyaláson, de ettől függetlenül is biztos abban, hogy minden segítséget és támogatást megkap majd a filmhez.

"Szeptemberben lesz a hagyatéki tárgyalás, ahol kimondják, hogy mi illeti meg az örökösöket. Amennyire tudom, Andy amerikai filmes cégében lesznek jogaim. Persze csak az állampolgárság megszerzése után járhatok el céges ügyekben, csak azután lesz aláírási jogom. Erre még minimum két évet kell várni, hiszen 2021-ben kérvényezhetem először az állampolgárságot, amihez részt kell vennem egy komoly interjún és két könyvet betéve kell tudnom. Amint ez megtörténik, azonnal munkához látok, mert a Puskás film el fog készülni!”

- szögezte le Vajna Tímea, aki joggal lehet magabiztos, hiszen egy héttel ezelőtt az egyik híres amerikai filmrendező-producer is bizalmat szavazott neki.

Ha szeretnéd megtudni, hogy ki támogatná Vajna Tímeát, olvasd el a %% szombati lapszámát!

És ezeket olvastad már?