FÜLES

Újabb erőszakbotrány robbant a világhírű rendező körül, perre készül

A 86 éves rendezőt jelenleg is körözik az Egyesült Államokban, de most újabb áldozata állt elő.
  • Szerző: Ripost

Az elmúlt években több nő is azt állította, hogy a hetvenes években Roman Polanski szexuálisan bántalmazta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Profimedia

Egy 13 éves lány 1977-es megerőszakolásáért elfogatóparancs is van érvényben a francia-lengyel filmrendező ellen az Egyesült Államokban, aki körül továbbra sem csendesül a botrány. A napokban ugyanis egy egykor manökenként és színésznőként dolgozó francia nő vádolta meg azzal, hogy megerőszakolta őt 1975-ben Svájcban – írja az MTI.

„Az egész nagyon erőszakos volt, egy síelés után, a Gstaadban található házában történt. Megütött, addig vert, amíg meg nem adtam magam neki, és akkor mindenféle borzalomnak vetett alá” – mondta a Le Parisien honlapján közzétett interjúban Valentine Monnier, aki mindezt néhány nappal Polanski legújabb, J'accuse című filmjének franciaországi bemutatója előtt hozta nyilvánosságra.

A filmrendező ügyvédje, Hervé Temime szerint Polanski „határozottan vitatja az erőszakról szóló vádat”, és azt is jelezte, hogy a 44 évvel ezelőtti esetről „a hatóságoknak soha nem volt tudomásuk”.

A Daily Mail úgy tudja, hogy Polanski most be akarja perelni a Le Parisient, amely közölte a Valentine Monnierrel készült interjút. Az Oscar-díjas rendező ügyvédjének elmondása szerint Polanski „határozottan tagadja az összes, nemi erőszakkal kapcsolatos vádat”.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?