FÜLES

Gyerekkori traumáikról meséltek a magyar hírességek – videó

Skrabski Fruzsina új dokumentumfilmjében egy nagyon érdekes és kényes témát feszeget.
  • Szerző: Ripost

Új dokumentumfilm forgatásába kezdett Skrabski Fruzsina, aminek a Traumáinkon innen és túl címet adta. A dokumentumfilm főszereplői képesek voltak bántalmazott gyermekből – hétköznapi hősként – másokat védelmező, segítő felnőtté válni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szerinte ugyanis nem minden bántalmazott gyerekből lesz erőszakos felnőtt. Ezzel a felelősség-tudattal mutat be élő példákat, azt bizonyítandó, hogy van esély a legsötétebb múltból is kilépni – írja a Metropol.

„Ez bizonyítja, hogy az emberi szív uralkodik a rossz fölött! Ennek a filmnek a készítése egy csodálatos csoportterápia volt. Emberóirásokat, nagyon okos pszichológusokat, pszichiátereket ismerhettem meg, és a riportertársaim is nagyon eredeti emberek. Tehát egy nagyon jó közösséggel kutathattuk együtt, hogyan győzhetők le a rossz szülői minták. Mert legyőzhetők” – hangzik el a biztatás Skrabski Fruzsinától, és ennek igazságát támasztják alá saját életükkel a dokumentumfilm főszereplői, többek között Szabó Borbála, Danó Éva, Bagi Iván, Dunai Tamás, Tóth Zsé Ferenc is.

A youtube trendeket követve, animációkkal tűzdelt, és akár egy kamasz számára is izgalmasan elkészített dokumentumfilm szakértői csapata azt a kérdést feszegeti: vajon mi kell ahhoz, hogy egy bántalmazott gyermek hátat tudjon fordítani örökölt sorsának, és más életet éljen felnőttként.

Skrabski Fruzsina új filmjének az írója Szabó Borbála, műsorvezetője Bodacz Balázs, de egy szakértő csapat is segítette.

És ezeket olvastad már?