Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2019.12.09.

Óriási hírek az agyvérzésen átesett magyar sztárról, végre hazamehet

A 66 éves Lerch István felesége már a házuk akadálymentesítésén dolgozik. A zenész csaknem három éve esett át agyvérzésen.

Csaknem három éve kapott agyvérzést a 66 éves Lerch István, és sokáig az is kétséges volt, életben marad-e. Néhány hónapja azonban sokat javult az állapota, párja, Enikő csodával határosnak tartja azt a módszert, amelynek köszönhetően az Erkel Ferenc-díjas zenész újra talpra állt és képes járni.

Fotó: TV2

Már ő és az egykori V’ Moto Rock-billentyűs, számos legendás dal szerzője is szentül hiszi: István hamarosan hazatérhet. Éppen ezért hatalmas energiával, emberfeletti akarattal küzd meg minden egyes lépésért.

„István két életmentő és egy koponyakorrekciós műtéten esett át. Hónapokig az is kétséges volt, hogy életben marad-e, és sokáig csak bénultan feküdt, szondával etették. A Budakeszi Rehabilitációs Intézetben kitűnő szakemberek stabil szintre hozták, de felkészítettek arra, hogy talán sohasem lesz képes önálló életet élni” – emlékszik vissza a rettenetes időszakra Enikő, aki rendületlenül kereste az új lehetőségeket, ami tovább fejlesztheti férje állapotát.

Így talált rá Pásztor Gabriella gyógytornászra, aki különleges módszert alkalmaz Londonban és már Magyarországon is.

„Mátészalkán is dolgozik két ARNI-tréner, ezért vittem a helyi kórházba Istvánt, hálás vagyok, amiért lehetővé tették ezt az új terápiát. Fél évig egy panzióban laktam, és minden napot vele töltöttem. István nővére, bár külföldön él, de gyakran hazajött, és rengeteget segített. Soha nem felejtem el azt a pillanatot, amikor Pista a béna jobb lábát először felemelte. Könnyeztünk az örömtől” – mesélte Enikő a Blikknek, aki szerint párja egyre ügyesebb, olyannyira, hogy egy keveset már sétál is.

„Nyolc kilót hízott izomra, majd néhány hete megtette az első lépést is” – újságolta büszkén az asszony. „Még kell neki egy bot és némi segítség, főleg a biztonságérzete miatt kísérjük, mert sokszor a végkimerülésig jár. Az első lépéstől vasakarattal és koncentrációval küzd. A folyosó végén álló hibiszkusz volt a cél, öt kórterem előtt elhaladva jutottunk el a virágig.”

Istvánt megkedvelték a mátészalkai kórház nővérei és orvosai, Timivel, az ARNI-trénerével egyenesen barátok lettek, még énekeltek is neki a születésnapján. Egy hete mégis elbúcsúztak, mert Lerch újra egy fővárosi kórházba került, felesége pedig már a házuk akadálymentesítésén dolgozik.

„Át kell alakítani a fürdőszobát, felszedni a küszöböket, speciális elektromos ágyra is szükség lesz. Hosszú volt ez a három év, de mindig az volt a cél, hogy önállóan mozogva térjen haza, ne kelljen másoknak kiszolgáltatva élnie” – mondta Enikő. „Ez lesz az utolsó karácsony, amit kórteremben kell töltenünk!” – örvendezett.

Pásztor Gabriella gyógytornász kilenc éve dolgozik Angliában, ott tanulta meg az ARNI (funkcionális rehabilitáció)-módszert, amelyet hazánkban már ARNI senior instructorként is meghonosított. Ez napi többórás edzéseket jelent, amely során a családtagok segítségével tanítják újra az agyvérzéses betegeket, akik idővel önálló életre lehetnek képesek. „A helyi tréner ütemezés szerint végezte a terápiát, küldte nekem Londonba a jelentéseket, de többször hazarepültem ellenőrizni a beteg állapotát. Istvánnál hat hónap alatt értük el, hogy segítséggel ugyan, de bottal jár, és kommunikál. Örömmel hallottam a trénertől, hogy a feleségének kimondta: Szeretlek, Enikő!” – mesélte a szakember.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

origo.hu

Indulhatnak a NATO-csapatok az orosz határ közelébe

metropol.hu

Szem nem marad szárazon: sírva ölelte egymást Lékai-Kiss Ramóna és szerelme a kézilabda-válogatott mindet elsöprő győzelme után

hirtv.hu

Szabó Bálint kísérte az ATV-be Magyar Pétert

vg.hu

Küszöbön egy új háború: felrobbantottak egy orosz helikoptert Moldova szakadár területén

origo.hu

Újabb hatalmas botrány Harry herceg körül, milliókat követelhet a pornós domina

mindmegette.hu

10 tuti húsvéti sütemény, aminek a locsolók is elkérik a receptjét

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Újabb legenda távozott: elhunyt a népszerű rockbanda frontembere - Videó

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

„Kis kék manó” - megmutatta édes kisfiát Szinetár Dóra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

Kulcsár Edina közel 700 ezerért kapott ékszereket a férjétől

FÜLES

Nagyot kaszált Kulcsár Edina és G.w.M a gólyahírrel, itt vannak a számok

FÜLES

Nagy bajban van Cicciolina, ellopták a profilját: „Komoly bevételkiesés ez most nekem”

FÜLES

Ez aztán a luxus! Berki Mazsi körbeutazza szerelmével Thaiföldet

FÜLES

Csillogtak a szemek: talpig feketében, nem akárhol jelent meg Benedek Tibor özvegye, Epres Panni

FÜLES

Váratlan fordulat: fontos elhatározásra jutott Katalin hercegné

FÜLES

Ismét dalban üzent exének Shakira: ezt nem teszi zsebre Piqué

FÜLES

Elképesztő dolog derült ki Fenyő Miklósról, ezt tuti nem tudtad