FÜLES

Megtörte a csendet Charlie: Nem hallgat tovább helyzetéről!

A hetvenéves énekes mindent elmondott, ami nyomta a lelkét! Komoly gondolatok hangzottak el!
  • Szerző: P.D.

Hetvenéves az ország legfeketébb hangja. Charlie szerint alig változtak a magyar rockzene körülményei: régen és ma is a kapcsolatok határozták meg, ki futhat be.

"Magyarországon nincsenek sztárok. Itthon nem sztárok, hanem sikeresen népszerű emberek vannak, a sztárok ugyanis multimilliomosok. Sok zenész van itthon a generációmból, akiknek a zenei tudása talán magasabb szinten áll, mint a külföldi ikonoknak. Régen tőlük tanultunk, és mára beértük őket. Ha az állam tizedannyi pénzt fektetett volna a zeneiparba, mint a futballba, akkor már rég nem itt tartanánk, legalább öt magyar világsztár lenne" - kezdte a Borsnak az énekes.

"Vagyunk egypáran a szakmában, akik tudjuk, hogy ki mit tesz le az asztalra. De azt nem tartom helyesnek, hogy zsűrizésekkel döntik el a fiatalok sorsát különböző tehetségkutató versenyeken. A zene nem sport, erre születni kell. Az jó hír, hogy vannak a fiatalok között tehetséges egyéniségek, csak sajnos nem őket hallom. Annak idején a kapcsolatokon múlt, hogy ki viszi sokra Magyarországon, és most is ugyanígy van" - folytatta Charlie.

"Mi Barkasszal jártunk Mercedes helyett, és mindenért fizetnünk kellett. Meg kellett vennünk a hangszereinket, az énekberendezést, és fizetnünk kellett az autót, ami szállította a felszerelést. Ha világítástechnikát akartunk, akkor azt és a keverőpultot is meg kellett vennünk. Nekem ötméteres keverőpultom volt a Generálban, nagyobb, mint a Rolling Stonesnak. Igaz, három és fél éven át dolgoztam érte ingyen úgy, hogy száz fellépésünk volt Németországban, száz a Szovjetunióban, kétszáz az NDK-ban, emellett meg még itt-ott koncerteztünk" - tette hozzá.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?