FÜLES

Megtörte a csendet a magyar sztár, akire rátámadtak!

A neves sztárszakácsot nagyon megviselték a történtek! Érzékenyen érintette, ahogy bántak vele!
  • Szerző: T.B.

"Ételeiért büntetést érdemelne,

egy csomó receptben kifejezetten drága alapanyagokat semmisít meg kiváló technikáival. Mindent teleszór Vegetával, ezért kézlevágás járna" – ezekkel a nem túl hízelgő szavakkal írt hosszú cikket Benke Laci bácsi életművéről néhány napja az Index.hu.

Felsorolták a szakács legfőbb bűneit is: ilyen a rántott, sonkás banán, vagy a sodrófával porrá zúzott C-vitamin-kapszulával készülő túrókrém, meg a bundázott pacal.

A 68 éves, többszörös világbajnok mesterszakács, akinek jelenleg is fut az ATV-n műsora, nem lepődött meg a vádakon.

"Nekem az életem a szakmám, több mint ötven országban népszerűsítettem a magyar konyhát, sok díjat is nyertem.Tényleg nem tudok főzni... Viszont tanulok, bárkitől, az utolsó percig" – mondta a Borsnak viccelődve Benke László, aki komolyan gondolja, tanulni mindig, bárkitől érdemes.

"Tizennyolc évig voltam a Gundelben tanár, számos aranyérmet nyertem, és a tanítványaim közül is sokan lettek elsők. A népi hagyományokat őrzöm és gondolom újra. Ha ez valakinek nem tetszik, az az ő baja - folytatta a szakács, aki azt is elárulta, tíz évvel ezelőtt azért szólták meg, mert májjal töltött sós túrógombócot kínált előételként. Ma a várbeli Hilton éttermében ez a fogás az étlapon szerepel.

Én már szerettem volna visszavonulni, de mindig kérnek, hogy ne menjek, mert a műsoraim nézettsége is jó

– folytatta Laci bácsi, aki a C-vitaminos receptre azt mondta, reklámbevételt hozott, s mint ilyen, pénzügyi, nem pedig főzés-szakmai kérdés.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?