FÜLES

Megdöbbentő titkok derültek ki Michael Jackson boncolási jegyzőkönyvéből

Belső vérzései voltak és már annyira beteg volt, hogy a tüdőátültetés sem mentette volna meg.
  • Szerző: Ripost

Rajongók milliói rendültek meg, amikor 2009. június 25-én holtan találták Michael Jacksont otthonában. Halálát vényköteles gyógyszer okozta szívmegállás okozta. Michael Jackson személyi orvosa, dr. Conrad Murray számos műhibát vétett, végül gondatlanságból elkövetett emberölés bűntettében bűnösnek találták és 4 év börtönre ítélték.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Azonban Jackson gyógyszerfüggősége csak a jéghegy csúcsa lehetett az egészségügyi gondok között. Az énekes igyekezett egészségi állapotát titokban tartani, hiszen éppen a nagy visszatérésére készült. Azonban ekkor már súlyos beteg volt.

A boncolási jegyzőkönyv szerint több belső vérzése is volt, ízületi gyulladása volt, a tüdeje pedig olyan heges és gyulladt volt, hogy már csak a tüdőátültetés mentette volna meg. Azonban ahhoz túl beteg volt.

Az életrajzírója, Ian Halperin azt mondta, Jacksonnak veleszületett rendellenessége volt, amely miatt folyton levegőért kapkodott és egy idő után már a járáshoz is gyenge volt. Egy évvel a halála előtt már kritikussá vált az állapota – ekkor már tolókocsit használt az énekes.

„Tüdőtágulata és súlyos emésztőrendszeri vérzése van. Csak a tüdőátültetés mentheti meg, de túl gyenge ahhoz, hogy túlélje a beavatkozást. De a belső vérzése a legfőbb gond. Az megölheti” – mondta akkor az író.

A boncolás azt is feltárta, hogy Jackson a bal szemére jószerével megvakult, egy degeneratív csontbetegség miatt a gerince és az ujjai is megnyomorodtak, prosztatanagyobbodása volt, ami miatt a vizelés gyötrelmes lehetett a számára. Ezek mellett vitiligóban és discoid lupusban is szenvedett, és folyton cserélgette az orvosokat, csak, hogy kielégíthesse a gyógyszerfüggőségét.

Az igazságügyi szakértő, Dr Richard Shepherd azt mondta, már az is csoda, hogy nem halt meg Jackson évekkel korábban.

„Michael Jackson számos fizikai és mentális problémával küzdött, ám ezek legyőzése drogfüggőséghez vezetett. Veszélyes kábítószereket nem tesztelt körülmények között használt. Az is csoda, hogy eddig élt – nyilatkozta Shepherd.

A popsztár testőre a mai napig meg van győződve arról, hogy Jackson tudta, haldoklik. Ezért szerette volna, ha szerettei egy napra összegyűlnek és jól érzik magukat. Akkor akart tőlük elbúcsúzni – írta a Mirror.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?