FÜLES

„Nehéz napokat élünk meg” – donorként mentheti meg rokona életét Marsi Anikó

Marsi Anikó tiszta vizet öntött a pohárba: elárulta, mi a pontos oka annak, hogy el kellett szakadnia a családjától, nem utazhatott Dominikára.
  • Szerző: Ripost

Marsi Anikó hónapokra elszakadt a családjától, ugyanis az Exatlon harmadik évadának a forgatására nem utazott ki férjéhez, Palik Lászlóhoz, illetve gyermekeihez, Vincéhez és Vilmoshoz. Most arra is fény derült, miért kellett a Tények műsorvezetőjének meghoznia ezt a fájó döntést.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Marsi Anikó

Marsi Anikó donorként segíthet a súlyos beteg rokonán
Fotó: Sulyok László / Ripost

„Egyik hozzátartozómnál rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak. Az orvostudomány jelenlegi állása szerint a betegség gyógyíthatatlan, de egyetlen apró esély azért mégis van, a transzplantáció. Kiderült, hogy én vagyok a legmegfelelőbb donor, ezért abban az esetben, ha az orvos telefonál, azonnal indulnom kell” – kezdte a Blikknek Marsi Anikó, aki szeptember óta készenlétben áll, és csak az orvos hívását várja. Emiatt kellett meghoznia a fájó döntést: hónapokra el kellett szakadnia a családjától.

„A továbbiakban erről senkinek sem szeretnék nyilatkozni, bőven elég megélni ezt a helyzetet, nemhogy beszélni róla. Nagyon nehéz napokat élünk meg mostanában, de bízunk a csodában és abban, hogy az orvostudomány képes lesz győzedelmeskedni a betegség felett. Én pedig itt vagyok és szeptember óta arra várok, hogy rendelkezésre álljak, ha kell. Emiatt hoztam meg azt a fájó döntést is, hogy elengedem a fiúkat Lacival Dominikára. Hiszen amikor kiderült, hogy én vagyok a legmegfelelőbb donor, azonnal tudtam, hogy nekem most itthon kell maradnom” – fogalmazott.

Meglátogathatja a gyermekeit

Ugyan csak rövid időre, de engedélyt kapott az orvosaitól, hogy hamarosan meglátogassa a családját.

„A fiúk tudják, hogy miért kellett távol maradnom tőlük. Tudomásul vették és el is fogadták. Mindennap beszélünk és beszámolunk egymásnak arról, hogy kivel mi történik, szerencsére még látjuk is egymást, hála az okostelefonoknak. Rossz egyedül lefeküdni és felkelni. Nagyon hiányoznak a fiaim és most már nemcsak én, de Vince és Vilmos is visszafelé számolja a napokat, amikor újra találkozhatunk.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?