FÜLES

Különleges megoldással védekezik a koronavírus ellen Fodor Zsóka

Fodor Zsóka teljesen elzárkózott a külvilágtól, csak ritkán hagyja el az otthonát. Ha mégis kimozdul a lakásból, akkor azt egy speciális maszkban teszi, amit saját maga készített.
  • Szerző: Ripost

Fodor Zsóka gondosan ügyel arra, hogy a koronavírus-járvány idején minden óvintézkedést betartson, amit a szakemberek előírnak, éppen ezért döntött úgy, hogy Pécsett vészeli át ezt az időszakot. A népszerű színésznő még a lakását is csak ritkán hagyja el, hiszen a barátai gondoskodtak arról, hogy mindene meglegyen. Ám ha kimozdul, azt csak speciális védőfelszerelésben teszi, amit saját maga készített el fillérekből.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Fodor Zsóka / Ripost

Nagyon komolyan veszem az előírásokat, és bevallom, nem szívesen mozdulok ki otthonról. A barátaimtól viszont folyamatosan kapom a hívásokat, hogy mire van szükségem. A hűtőm már tele van étellel, sőt a védőfelszerelést is tőlük kaptam, mert én már sehol sem tudtam venni kesztyűt és maszkot. Rettenetesen hálás vagyok nekik„ – kezdte a -nak Zsóka. Bár a színésznő a barátainak köszönhetően rendelkezik védőfelszereléssel, sajnos speciális maszkot, ami kifejezett védelmet nyújt, nem kapott, ezért ezt a problémát házilag oldotta meg. Egy filléres megoldást talált ki a teljes védelem érdekében.

”Én a maszkom belsejébe teszek egy duplaréteg kéztörlő papírt is, mert annak még jobb a szűrője. Ezt két biztosítótűvel megtűzöm, és így teszem a fülemre. Mondjuk amikor először kipróbáltam, hadd ne mondjam, mit összekáromkodtam, hogy levegőhöz jussak. Ilyenkor tény, hogy egy kicsit küzdeni kell, hogy ne fulladjunk meg, de ez számomra abszolút védettséget jelent. Így merek csak kimenni egészségügyi sétákra is, amire azért van szükségem, mert nem szeretnék majd százkilósan kiszabadulni a karanténból” – mondta nevetve Zsóka, aki reméli sokan megfogadják a tanácsát, hiszen ebben az időszakban most a biztonság az első. Éppen ezért különös figyelmet fordít a környezete tisztán tartására is.

A fertőtlenítésre nagyon figyelek. Otthon egy nagy flakonnal tartok fertőtlenítőszert, és ami olyan, azt azonnal átmosom vele. Például, ha valamit hazahozok a kisboltból. De a táskámban is van egy kézfertőtlenítő, ha kimerészkedek a házból, akkor legyen nálam. A torkomat pedig pálinkával fertőtlenítem. Szóval biztosra megyek minden téren!” – fogalmazott a népszerű színésznő, aki a kialakult helyzet ellenére is próbál pozitívan tekinteni előre, és az otthon töltött idejét is igyekszik hasznosan eltölteni.

Mozgalmat indítana

Bár a lakásából nem szívesen mozdul ki, Fodor Zsóka ebben a nehéz helyzetben is szeretne segíteni a nyugdíjasokon, akiknek egyedül kell gondoskodniuk magukról. Éppen ezért egy különleges kezdeményezést indított el, amelynek lényege, hogy az idősebbeknek adományoz könyveket, hogy kellemesebbé tegye számukra a karantént.

„Szenvedélyesen gyűjtöm az újságokat és a könyveket, és most úgy döntöttem, hogy ezeket felajánlom jótékony célra. Van itt egy karitatív szervezet Pécsett, és én nagyon jó barátságban vagyok a vezetőjükkel. Mivel ők járják a várost, gyógyszereket és élelmet visznek, felajánlottam, hogy az én kiolvasott könyveimet és regényeimet vigyék el a nyugdíjasoknak. El is vitték és mindenki nagyon örült neki! Arra gondoltam, hogy ezt egy mozgalommá is lehetne fejleszteni!” – mondta lapunknak Zsóka.

 

És ezeket olvastad már?