FÜLES

Kiderült, ezt tették Szilágyi István fiával az apja temetése napján

A 49 éves Péter nem vehetett részt apja temetésén, akit május 3-án ő vert agyon egy kalapáccsal. A férfi egyre jobban emlékszik végzetes tettére és annak minden szörnyű részletére.

Végigaludta Szilágyi István pénteki temetését a fia, mert nyugtatókat kellett adni neki – tudta meg a . A 49 éves Péter az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) tölti a harminc napos letartóztatását, az intézményt pedig apja temetésének idejére sem hagyhatta el.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

A információi szerint az elmúlt három hétben a férfi szakszerű kezelést kapott: miközben megfigyelik az elmeállapotát, beállították a gyógyszereit is, amiket a gyilkosság előtt össze-vissza szedett. Korábban előfordult, hogy az édesanyja adagját is bevette, és addig szedte a nyugtatót, az anti­depresszánst és az altatót, amíg teljesen katatón állapotba került.

Az IMEI II. épületében azonban erre nincs lehetősége: az intézmény ezen része ad helyet a büntetés-végrehajtási intézetekben fogvatartottak pszichiátriai és neurológiai kivizsgálására és ellátására, a letartóztatottak elmeállapotának megfigyelésére, a korlátozott beszámítási képességű, valamint a személyiségzavarban szenvedő fogvatartottak kivizsgálására és gyógyítására.

Péter szervezete az utóbbi hetekben regenerálódott, hiszen nem jutott alkoholhoz és fölösleges gyógyszerekhez, ez az új állapot pedig azt eredményezte, hogy a férfi elméje egyre tisztább. Már pontosan emlékszik az anyák napja reggelén történtekre, és egyre inkább kezdi felfogni tette súlyát. Úgy tudjuk, hogy Péter nehezen birkózik meg a lelkiismeretével és rendszeresen kiborul, ezért a szakorvosok kúraszerűen nyugtatót rendelnek neki. Így volt ez pénteken is: míg a rákoskeresztúri Új Köztemetőben a család és a barátok végső búcsút vettek az apjától, ő a gyógyszerek hatására végigaludta azokat az órákat. Anyja, Jolika néni a legkevésbé sem neheztel a fiára, éppen ellenkezőleg! Reméli, hogy az orvosok meggyógyítják majd őt, akinek így esélye lehet egy új életre, és talán hozzá is hazatérhet.

Ha kíváncsi vagy, mit mondott a fiáról Jolika néni, keresd a napilap hétfői számát az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?