FÜLES

Kiderült, mit tervez Károly herceg közvetlenül a beiktatása után

Sokakat meglepő, új rendelkezéseket kíván bevezetni a trónörökös. Sok minden megváltozhat, ha egyszer uralkodó lesz Károly.
  • Szerző: Ripost

Károly walesi herceg már komoly tervekkel állt elő arra az időre, amikor végre megkoronázzák. Tervei szerint, ha ő lesz az uralkodó, akkor a királyi paloták elérhetőbbé válnak majd az emberek számára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mielőtt a koronavírus-járvány miatt bezárásra kényszerültek, a királyi rezidenciák egy része nyitva állt a nyilvánosság előtt, de némelyik csak az év egy bizonyos időszakaszában volt elérhető a közembereknek.

Károlynak tervei vannak

Károlynak tervei vannak
Fotó: AFP

A trónörökös azt szeretné, ha ezek közül több is szélesebb körben és egy évben hosszabb időszakokra is nyitva állna.

A walesi herceg elsősorban azt szeretné, ha a Buckingham-palota, a Clarence House, a windsori kastély, Sandringham és Balmoral magánterületekből nyilvános helyekké válnának – írja a The Sunday Times.

A lap szerint, ezzel kapcsolatban konzultáció folyik Cornwall hercegnéje, Cambridge hercege és hercegnéje, valamint más királyi családtagok bevonásával.

A Buckingham-palota és annak kertjei is azok közé a terek közé tartoznak, amelyeket egész évben kinyithatnak, ha Károly király lesz, ráadásul akkor is látogathatóak maradnak, amikor az uralkodó ott tartózkodik.

A Buckingham-palota dísztermei általában minden nyáron megnyitják kapuikat, és tematikus kiállítással várják a látogatók ezreit.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A vendégváró, amiből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?