FÜLES

Fillérekből elkészítheted Bodrogi Gyula titkos, családi receptjét!

A Kossuth-díjas színész nemcsak a színpadon, de a konyhában is elképesztő dolgokra képes!
  • Szerző: T.B.

Dupla lecsó

Hozzávalók:

paprika

paradicsom

hagyma

zsír

kolbász

 

Elkészítése:

Csinálunk egy rendes lecsót, és amikor kész van, nem hagyjuk abba a főzését, hanem tovább főzzük, és még egy kicsit tovább. Csak arra kell vigyázni, hogy le ne égjen. Ezt a túlfőzött lecsót turmixgépben péppé daráljuk, visszatesszük a lábasba, friss paprikát, paradicsomot, kolbászt aprítunk bele és egyszer egyet „rottyantunk” rajta.

Csülöktatár Bodrogi módra


Hozzávalók:
 

füstölt csülök

hagyma

fokhagyma

mustár

vaj

bors

ketchup

majoránna

paprika


Elkészítése:

A csülköt megfőzzük úgy, hogy a csontok kiessenek belőle. A húst, zsírostól-bőröstől darabokra vágjuk és simára daráljuk. A fent említett hozzávalókat, vaj, mustár, hagyma, kevés fokhagyma, bors, ízlés szerint, ketchup, kevés majoránna, pirospaprika, folyamatosan hozzákeverjük addig, amíg egészen pástétom állagú lesz. Hűtőbe tesszük rövid időre, amíg a pirítós kenyerek elkészülnek, és azzal tálaljuk mint előételt. Sokat ne tegyünk a vendégek elé, mert tapasztalatból tudom, nem tudják abbahagyni a falatozást, amíg el nem fogy.

És ezeket olvastad már?