FÜLES

Durva baleset: Maradandó sérülést szenvedett Torgyán József özvegye

Az egykori primadonna egy bevásárlóközpontban csúszott el. A kezére esett, a műtét elkerülhetetlen volt.
  • Szerző: Ripost

Nehéz időszakon megy keresztül Torgyán József özvegye, Cseh Mária. Az egykori primadonna folyamatos, lüktető fájdalmat érez a jobb kezében, ami egy korábbi baleset miatt sokkal rövidebb, mint a másik. A lehűlés és a folyamatosan változó frontok miatt Marika keze szinte egész nap sajog, ami nagyon megnehezíti az életét. Főleg a kerti munkát!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Cseh Mária
Fotó: Keller Mátyás

A 2017 januárjában elhunyt Torgyán József özvegye él-hal a hatalmas kertjéért, épp ezért ragaszkodik hozzá, hogy maga gondozza a fákat és a virágokat. Mostanában viszont nincs könnyű dolga, az időjárás-változás és az erős frontok miatt ugyanis pokoli fájdalmat érez a jobb kezében, ami egy évekkel ezelőtti balesetben súlyosan megsérült.

„Ez valóban évekkel ezelőtt történt, de sajnos maradandó a sérülésem. Még szegény Jóskám élt, amikor egy ismerősömmel sétálgattam az egyik bevásárlóközpontban. Pechemre nem vettem észre az előttem lévő tócsát, és elcsúsztam. Hatalmasat estem. Ráestem a jobb kezemre, ami sajnos eltört. Nem volt mit tenni, a kórházban kötöttem ki” – sóhajtott a -nak Marika, aki akkor még azt remélte: maradandó károsodás nélkül megússza az ijesztő esetet. Sajnos azonban nem így történt. Az egykori operettprimadonna kezét meg kellett műteni, az operáció azonban rosszul sikerült. A sérült végtagba illesztett lemezek szétcsúsztak, ennek következtében Marika egyik keze látványosan rövidebb, mint a másik.

Cseh Mária
Fotó: Keller Mátyás

„Természetesen akadnak problémák a kezemmel, de már elfogadtam, hogy nem tudok rajta változtatni. Most viszont pokolian fáj, kinyújtani is alig tudom. Mondanom sem kell, hogy ez mennyire megnehezíti a ház körüli munkákat és nincs senki, akitől segítséget tudok kérni. Sajnos nincs erre praktika sem, nem szűnik a fájdalom. Így csak remélni tudom, hogy néhány nap múlva elmúlik a fájdalmam, és ez az időszak nem lesz más, csak egy rossz álom” – panaszolta lapunknak Marika, aki persze tudja, hogy az élet nem áll meg. Amennyire csak tudja, használja a sérült kezét, 82 évesen is igyekszik tevékeny életet élni és odaadóan ápolja férje hagyatékát.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?