FÜLES

Most érkezett: fordulat állt be Curtis bátyjának ügyében!

A rapper testvérét egy hónappal ezelőtt tartóztatták le, az emberölési ügy gyanúsítottjának ügyében most döntött az ügyészség.
címkék:
  • Szerző: ripost

Fordulatot közölt a Fővárosi Főügyészség hétfő reggel, Curtis bátyjának ügyében. Sz. Lajos és két társának folytatólagos gyanúsítotti kihallgatása megtörtént. A Fővárosi Főügyészség pedig úgy döntött, hogy további három hónappal indítványozta meghosszabbítani a gyanúsítottak letartóztatását.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nyomozók a többszörösen minősített emberölés bűntettével gyanúsított három férfit, nagyszabású akció keretében, 2021. május 11-én fogták el. A megalapozott gyanú szerint a három férfi részt vett – egyikük felbujtóként, két társa végrehajtóként – a 2009-ben eltűnt 45 éves Katzenbach Imre megölésében.

Curtis

Curtis bátyja nagy bajban van
Fotó: Ripost Szabolcs László

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a bíróság korábban elrendelte a három férfi letartóztatását 2021. június 13. napjáig.

A nyomozást teljesítő Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda életvédelmi nyomozói a kényszerintézkedés elrendelése óta – más nyomozási cselekmények mellett – több tanút kihallgattak, valamint a gyanúsítottakat folytatólagosan kihallgatták.

A Fővárosi Főügyészség megállapította, hogy a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény jellegére, az elkövetés módjára, a nyomozás állására és érdekeire tekintettel, továbbra is csak a legszigorúbb kényszerintézkedésre jöhet szóba, ezért a nyomozási bírónál indítványt tett a gyanúsítottak letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítására.

A kényszerintézkedés határidejének meghosszabbításáról a nyomozási bíró várhatóan iratok alapján dönt.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?