FÜLES

Britney és az apja harca csak egy reklámfogás?

Sokaknak gyanús, hogy a semmiből hirtelen a bíróság és Jamie álláspontja is megváltozott a gyámsággal kapcsolatban, miközben Britney szellemi állapota láthatóan nem változott. Közben pedig kiderült, hogy a Netflix is érintett...
  • Szerző: The_M

Az elmúlt hónapokban felpörögtek az események Britney Spears magánéletében. Az egyik bírósági meghallgatásán olyan információkkal és bizonyítékokkal állt elő az apja ellen, melyeket eddig nem ismert senki. Ennek hatására a bíróság egy picivel nagyobb szabadságot garantált a 2008 óta gyámság alatt lévő énekesnőnek, majd a közvélemény nyomására Jamie Spears is úgy döntött, hogy hajlandó lemondani a lánya fölött gyakorolt hatalmáról.

Britney visszakapja a szabadságát, hála a Netflixnek

Britney visszakapja a szabadságát, hála a Netflixnek (Fotó: Northfoto)

Mindezt úgy, hogy a rajongók ugyanúgy tüntettek Britney szabadságáért már évekkel ezelőtt is, mint most, vagyis a közvélemény nyomása nem újdonság a férfinak. Illetve Britney Instagramon tanúsított viselkedése alapján semmit nem változott a szellemi állapota a 2, 5 vagy 7 évvel ezelőttihez képest.

A Britney szempontjából kedvező fejleményeknek a rajongók természetesen örültek, és senki nem kérdőjelezte meg a létjogosultságukat. Azonban kedden a semmiből megjelent egy előzetes a Netflix következő dokumentumfilmjéhez, ami a Britney vs Spears címet kapta. Ebből pedig kitalálható, hogy a popsztár harcát mutatja be családja, leginkább az apja ellen.

A filmben olyan hangfelvételek és videórészletek szerepelnek, amiket csak Britney és az ügyvédei tudtak a streamszolgáltatónak átadni, és ezt aligha ingyen tették. Sőt miután ezen szerződés megkötésekor – a doku munkálatai nagyjából két éve kezdődtek – még Jamie volt Britney pénzügyeinek őre, ő is szép összeghez juthatott. Vagyis minden fél elég jól járt ezzel a filmmel, főleg, ha számításba vesszük, hogy a Netflix nem szeret spórolni. A pénzre pedig mindenkinek szüksége van, ugyanis Jamie rendesen költötte a lánya millióit, és maga Britney sem szűkölködött, miközben sem új dalokat nem készített, sem turnézni nem ment, vagyis bevétel-utánpótlás évek óta nem érkezett.

Ennek fényében elképzelhető, hogy Jamie lemondása, és Britney öntudatra ébredése egy szép nagy marketinggépezet elemei voltak. Persze az tagadhatatlan, hogy az énekesnő tényleg szabadulni akar a „modern rabszolgaságból”, ahogy ő nevezi a helyzetét.

A Netflix nem először játszana hasonlóan. Mint nemrég kiderült, Meghannal már jóval a Megxit bejelentése előtt tárgyalni kezdtek, csak megvárták a szerződéskötéssel, amíg a hercegi pár függetlenedik. De Harryéknek nyilván könnyebb volt úgy új, önálló életet kezdeni, hogy már tudták, mennyi pénz áll a házhoz, ami elősegítette a Megxit megtörténtét. Közben a Netflixen futó A korona című sorozatot már előtte reklámozni kezdték a sussexiek. Több interjúban előkerült, hogy mindketten nagy rajongói a brit királyi család életéről szóló fikciós szériának. Jobb reklámfogás pedig nem is kell annál, mint hogy azok is nézik, akikről szól.

A Michael Schumacherről készült dokumentumfilmjük előtt pedig a pilóta jó barátja, egyben egykori főnöke, Jean Todt nyelve eredt meg a sajtóban. Miközben a család semmilyen pontos tájékoztatást nem ad Michael állapotáról, Todt elmondta, hogy nyomon követi a versenyző fia, Mick karrierjét, és mindig nézi a tévében a versenyeit. Todt később a filmben is megszólalt, akárcsak Schumi felesége, lánya és fia. Akiknek a szavaiból pont nem azt lehetett lemérni, hogy a legendás sportoló bármilyen módon is tud kommunikálni. De sokan beültek a Netflix elé azért, hogy exkluzív új infókat kapjanak a síbalesetet szenvedett Michael állapotáról, hiszen elhitték Todtnak, hogy javult...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?