FÜLES

Akár élete végéig karanténban maradhat II. Erzsébet királynő a koronavírus miatt

Egyes szakértők szerint a brit uralkodót már csak felvételeken láthatják majd az alattvalók, személyesen soha többé.
  • Szerző: The_M

Március közepén menekítették a windsori kastélyba II. Erzsébetet és férjét, Fülöp herceget, azóta minimális személyzettel ott vannak elzárva a külvilágtól. Ez pedig még jó ideig nem is fog megváltozni. Hiába készült el Anglia újraindításának háromlépcsős terve, a szakemberek szerint a koronavírus mg hónapokig jelen lesz a világban. Sőt egyes pesszimistább vélemények szerint akár évekig is. Vagyis a 94 esztendős uralkodó, illetve a hamarosan 99. életévébe lépő férje továbbra is komoly fertőzésveszélynek lennének kitéve, ha emberekkel találkoznak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Profimedia

Ezért a Buckingham-palotában már készül egy terv arra, hogy a királynőt nem engedik ki a házi karanténból, amíg a COVID-19 – és annak mutációja – jelen van, vagy amíg tökéletesen működő oltóanyag nem készül. Ez pedig azt is jelentheti akár, hogy élete végéig elzárják a nyilvánosság elől, csak tévéfelvételeken keresztül láthatják majd a britek imádott uralkodójukat.

Az optimistább tervek szerint az ősszel térhet vissza Londonba II. Erzsébet, hogy folytassa a szokásos munkáját, de a nagy tömegrendezvényeket, mint a születésnapi katonai parádéja, illetve a kertipartijai, mind törlik az idei évre.

És ezeket olvastad már?