SZTÁRDZSÚSZ

Lemondtak a családjukról II. Erzsébetért az alkalmazottak

A közel kéttucatnyi szolgáló vállalta, hogy a koronavírus-járvány idejére az uralkodóval maradnak a saját szeretteik helyett.
  • Szerző: The_M

Március 19-én életbe lépett a Királyi Buborék elnevezésű hadművelet, ami II. Erzsébet és Fülöp herceg külvilágtól való hermetikus elzárását takarja. A királyi udvar legfőbb feladata ugyanis az a koronavírus-járvány idején, hogy az uralkodó és férje a legnagyobb biztonságban legyenek, véletlenül se kerüljenek kapcsolatba a COVID-19 vírussal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Profimedia

Ennek érdekében mindkettejüket a windsori kastélyba vitték, ahová mindössze 22-en tartottak velük. A testőrökből, inasokból, asszisztensekből, szakácsokból és szolgálókból álló csapat óriási eltökéltséget tanúsít, hiszen mindenki önként vállalta, hogy a járvány idejére a saját családját is elhagyja. Senki nem mehet ki a kastély szűk területéről, nem érintkezhetnek kinti emberekkel, a napjuk minden percében azért dolgoznak, hogy II. Erzsébetéknek semmiben ne legyen hiányuk.

A Buckingham-palota személyzeti főnöke, Tony Johnstone-Burt egy levélben meg is köszönte az elszántságot mindegyikőjüknek, és az udvartartás legfontosabb tagjainak nevezte őket.

És ezeket olvastad már?