FÜLES

Koronavírus: Fegyveresek védik az Exatlon stábját Dominikán

A magyar stáb több mint két hónappal ezelőtt, vagyis jóval a világjárvány kirobbanása előtt kiutazott Dominikára és az Európában kialakult helyzet miatt jelenleg ott vannak a legjobb helyen.
  • Szerző: Buster

A Dominikán forgató teljes magyar stáb biztonságban van annak ellenére is, hogy az országban néhány napja már felütötte a fejét a koronavírus-fertőzés. Az Exatlon Hungary forgatásai zavartalanul folynak tovább, hiszen a magyar és a nemzetközi szakemberek minden szükséges óvintézkedést megtettek annak érdekében, hogy a vírus ne juthasson be a lezárt forgatási területre. Lapunk kérdésére a TV2 sajtóosztálya elárulta, hogyan óvják a Palik László, a csapatok és a stábtagok egészségét.

Fotó: Sulyok László

„Az Exatlon Hungary forgatása a versenyzők és a televíziós csapat részvételével a Dominikai Köztársaságban egy fegyveres őrökkel védett, elzárt területen zajlik, ahol a magyar stáb nem érintkezik idegenekkel, zavartalanul, kellő körültekintéssel és elővigyázatossággal folynak a felvételek. A versenyzőkre – és a stábtagokra is – egy kitűnően felkészült nemzetközi orvosi csapat vigyáz, komolyan felszerelt kórházi háttérrel, ahol a koronavírus tesztelésre is felkészültek. Természetesen folyamatosan figyeljük a vírushelyzetet és konzultálunk a helyi illetékesekkel”

- írta a csatorna. Mivel a versenyből minden héten egy részvevő távozik és hazautazik Magyarországra, a szakemberek mindenkit felkészítenek arra is, hogyan kell cselekedniük az utazás alatt és a hazatérés után.

Fotó: Tv2

A pénteki adásban a Bajnok csapatot erősítő Kocsis Alexandra esett ki. Az Arnold Classic győztes fitneszmodell néhány napja már otthonában van, és természetesen önkéntes karanténba vonult.

„Felkészítettek arra is, hogy fokozott elővigyázatosságra lesz szükség a hazautazásom során. Minden előírást szigorúan betartottam, nem érintkeztem senkivel, sem a reptereken, sem pedig a járatokon, és mindvégig viseltem maszkot is, illetve használtam kézfertőtlenítőt, ha hozzá kellett érnem valamihez”

– kezdte lapunknak a sportoló, aki hazatérése után sem tapasztalt magán semmilyen tünetet, de ennek ellenére is önkéntes karanténba vonult.

„Hazaérkezésem után nem volt nehéz dolgom, hiszen annak okán, hogy a forgatások előrébb tartanak, mint maguk az adások, eleve nem mutatkozhattam nyilvánosan. Ugyanakkor abban az esetben sem cselekedtem volna másképp, ha történetesen nem ez lett volna a helyzet, hiszen sportemberként és felelős emberként élem az életem...”

– mondta a -nak Szandi.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?