LELKIZŐ

Születésnapján sem ölelhette meg lányát Bochkor Gábor

Élete legfurcsább születésnapját élte át szerdán, hiszen a koronavírus-világjárvány őt is a négy fal közé szorította.
  • Szerző: Buster

Bochkor Gábor szerdán ünnepelte születésnapját, ami a szűkre szabott lehetőségek mellett is viszonylag vidámra sikeredett. Gábor ugyan egész nap otthon maradt, de este azért sikerült egy élővideós bulit összehoznia barátaival, akikkel mindennap összegyűlnek az éteren keresztül, hogy ha csak néhány órára is, de kiszakadjanak a koronavírus miatt önként vállalt magányból. Bochi jól érezte magát a jeles napon, de azt bevallja, hogy nagyon hiányzott neki lánya ölelése.

Fotó: Ripost/ Szabolcs László

„Ilyen furcsa születésnapom még sosem volt… Igazi érzelmi hullámvasút volt, hiszen miközben rengetegen köszöntöttek telefonon és az interneten keresztül, nem ölelhettem meg azokat az embereket, akik a legfontosabbak nekem. Sajnos most olyan napokat élünk, amikor az a legfontosabb, hogy a minimálisra csökkentsük a személyes kontaktokat, ami kiterjed a közvetlen családtagokra is. Esetemben ez most annyit jelent, hogy az időm nagy részében egyedül vagyok a házban és csak ritkán és akkor is csupán pillanatokra találkozom Nórival és az idős édesanyámmal. Kedden például pizzát sütöttem otthon és felhívtam a lányomat, hogy kér-e belőle. Persze, hogy kért, szóval kocsiba ültem, átvittem, átadtam, beszéltünk két szót a kerítésen keresztül, majd hazajöttem. A születésnapomon is így tettünk, vagyis az ölelés és a puszi elmaradt...”

– mondta kissé lehangoltan Gábor, aki este azért bulizott a barátaival, még ha csak kamerán keresztül láthatták is egymást.

„Amióta elkezdődött ez az önkéntes karantén, a barátaimmal, akik a világ több pontján élnek, esténként bejelentkezünk egy közös Skype-csoportba és ott dumálgatunk, iszogatunk. Így tettünk tegnap este is és végül egész jó kis buli kerekedett az online térben”

– mesélte Bochi, akiből egy számára ismeretlen oldalát is kihozta a bezártság.

Fotó: ATV

„Heti két nap munkám van az ATV-ben, ahol felvesszük a műsoromat a lehető legsterilebb körülmények között, de ezen kívül jelenleg más elfoglaltságom nincs. Így olyasmiket művelek otthon, amiket eddig nem. Ilyen például a takarítás. Minden ragyog a házban”

– mesélte nevetve a műsorvezető. Gábor ugyanakkor kidolgozott egy „túlélési” praktikát is, amivel könnyebbé tudja tenni önmaga számára a bezártságban töltött napokat.

„Fontos, hogy az ember kialakítson magának egyfajta rutint, amit mindennap követ. Én például úgy kezdem a reggeleket, mintha egy rendes hétköznap lenne, és mennék intézni a dolgaimat. Felöltözöm akkor is, ha történetesen tudom, hogy ki sem fogok mozdulni otthonról és nem flangálok a házban egy köntösben akkor sem, ha egyébként megtehetném, mert senki sem lát. Én így őrzöm a méltóságomat”

szögezte le Gábor.

Fotó: Ripost / Szabolcs László

Ezzel tudja felbosszantani a lánya

Bochkor Gábor alapvetően nem egy szigorú apuka, de egyetlen dolog mégis akad, amivel kamasz lánya ki tudja hozni a sodrából. A 12 éves Nóri erről tavaly decemberben mesélt a Life TV Nyugi! Köztünk marad című műsorában.

„Mindig mással bosszantom fel a szüleimet. De a legtöbbször azzal, hogy nem szeretek enni. Ez inkább apának okoz nagyobb feszültséget, de persze anya is sokszor mérges rám emiatt”

– mondta akkor Nóri. Így már érthető, hogy Gábornak miért a lánya volt az első gondolata, amikor elkészült a saját készítésű pizzájával.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?