RETRO RÁDIÓ

Kovács Lázár és Kaszás Géza a kulisszák mögött: "Pénzen sosem vitáztunk!"

Létrehozva2024. 12. 23. 09:30

Rengeteg szép emlék köti össze őket, hiszen éveken keresztül ott voltak minden háztartás nappalijában, és együtt főztek a háziasszonyokkal. Kovács Lázár és Kaszás Géza barátsága szerencsére napjainkra sem kopott meg.

Közel huszonöt éve annak, hogy Kovács Lázár és Kaszás Géza először köszöntötte a nézőket a képernyőn. 

Kovács Lázár és Kaszás Géza a barátságukról, a kalandjaikról, hogy pénzen sosem veszekedtek + két recept is van hozzá   RIPOST
Kovács Lázár és Kaszás Géza világraszóló cimborákká váltak – Fotó: Fotó: Szabolcs László / Helyszín: P7 Pizza & Café / hot! magazin

Két különböző világból jöttek, mégis rengeteget tanultak egymástól, aminek a mai napig van pozitív hozadéka.

"Géza nem tudott főzni, de ezt nem is tagadta. Aztán annyit volt mellettem, hogy azóta nagyon jól főz, de ehhez kellett ő is, hogy meg akarja tanulni ezt a szakmát. Persze én is rengeteget tanultam tőle, a beszédből, a televíziózásból és az előadóművészetből" – kezdte Lázár a hot! magazinnak.

„Megvoltak a saját balhéink”

Már első találkozásra is szimpatikusak voltak egymásnak, ráadásul előfordult, hogy egy nap húsz adást vettek fel egymás után, ezért különösen hamar összeszoktak.

Rögtön felmértük, hogy a másik miben jó. Lázár figyelt arra, hogyan fejezzük ki magunkat, én pedig a főzés fortélyait lestem el tőle.

 Az él az emlékeimben, hogy egy olyan fiatalemberrel kerültem kapcsolatba annak idején, akiben nagy volt a tettvágy. Fontos, hogy emellett végtelenül szimpatikus és alkalmazkodó srác, aki hamar tanúbizonyságot tett arról, hogy nagyon komoly a szakmai tudása" – mondta Kaszás Géza.

"Ő jobban el tudta mondani a szponzorokat a tévében, én pedig a szakmai részét" – vette át a szót nevetve Lázár. "Szerencsére gyorsan egymásra hangolódtunk. Bennem mindig ott volt a vágy a tanításra, hiszen akkoriban jött be az olívaolaj vagy az olyan technológiák, mint a teflonos serpenyő, amit szerettem volna megmutatni." 

Érdekes, de sosem vesztünk össze semmin. Mindkettőnknek megvoltak a saját balhéink, de pénzen sosem vitáztunk, és szakmai összeszólalkozások sem voltak.

Kovács Lázár és Kaszás Géza a barátságukról, a kalandjaikról, hogy pénzen sosem veszekedtek + két recept is van hozzá   RIPOST
A fotózáson mézeskalácsot is sütöttek – Fotó: Szabolcs László / Helyszín: P7 Pizza & Café / hot! magazin

Kovács Lázár és Kaszás Géza hatalmas bulit csaptak a főzések után

A két sztárt másfele sodorta az élet, de elmondásuk szerint semmit sem csorbított a barátságukon az, hogy vége lett a közös munkának. Mostanában azonban nem tudnak annyiszor összeülni, mint annak idején.

"Totál be van havazva mindig! Most is az adventi vásár házigazdája a Bazilikánál, ráadásul egy nagyon klassz helyet üzemeltet, ahol a fotózás is zajlott" – mondta a színész.

Régen rengeteget jártak össze, ám ma már Géza Dunakeszin él, Kovács Lázár étterme és otthona pedig Budapesten található, emiatt csak egy-két nyári rendezvényen van lehetőségük találkozni. Amikor összefutnak, úgy tudnak folytatni egy évekkel korábban megkezdett beszélgetést, mintha nem telt volna el közben az idő.

Lázár hatására kinyílt előttem a gasztronómia világa. Az, hogy ehhez mennyi kultúra kötődik, az ételkészítéstől a tálalásig, egyszerűen fantasztikus! Annak idején egyáltalán nem érdekelt ez.

 "Lázár hatására vettem meg az első konyhai eszközeimet, és mire megnősültem, már egy szuper konyhám volt. Ráadásul itthon rengeteg könyvem van a gasztronómiáról, de annyira, hogy új falat kellett nyitnom, hogy minden elférjen. Rengeteg jó emlékünk van, de a legemlékezetesebbek a vidéki és a külföldi főzések voltak. Mindig szép számú stábbal dolgoztunk, így hatalmas bulit csaptunk a főzések után, és együtt ettük meg, amit készítettünk" – sorolta a közös emlékeket Kaszás Géza. 

Próbáld ki a legendás páros receptjeit!

Hurkával töltött sertéskaraj

A sertéshús egy klasszikus eleme az ünnepi asztalnak, így ez Lázárnál és Gézánál sem maradhat el a karácsonyi időszakban.

Elkészítési idő 70 perc

 

Hozzávalók 4 személy részére:

• 1,2 kg csontos sertéskaraj • 30 dkg májas hurka • 1 mokkáskanál őrölt köménymag • 1 teáskanál fűszerpaprika • 1 evőkanál só

A párolt káposztához:

• 1 közepes fej lila káposzta • 1 dl száraz fehérbor • 4 evőkanál 10%-os ecet • 5 evőkanál étolaj • 8 dkg kristálycukor • 1 mokkáskanál őrölt köménymag • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors • 1 teáskanál só

Elkészítés:

1. A kétujjnyi vastagra vágott csontos sertéskarajt, tehát sertésbordát a csonttal ellentétes oldalon felszúrjuk, klopfolóval megütögetjük, megtöltjük a kész, bőr nélküli hurkatöltelékkel, majd hústűvel megtűzzük. A betöltött hús külső részét besózzuk, és megszórjuk őrölt köménymaggal, valamint fűszerpaprikával. 

2. Sütőbe helyezzük, és 180 C-fokon, alufóliával letakarva 35 percig sütjük. Ezután levesszük az alufóliát, és még 12 percig sütjük. 

3. A lila káposztát vékony metéltre vágjuk, majd a kevés olajon elkaramellizált kristálycukorra öntjük. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük egy kevés őrölt köménnyel, majd felöntjük fehérborral. Fedő alatt 10 perc alatt puhára pároljuk, majd ecettel ízesítjük. A párolt káposztát a megsült töltött bordával tálaljuk.

A tökéletes mézeskalács

A fotózáson klasszikus mézeskalács készült. Íme a recept!

Elkészítési idő 25 perc

 

Hozzávalók:

A tésztához:

• 80 dkg búzaliszt • 35 dkg porcukor  • 5 dkg margarin • 4 tojás • 1 csomagmézeskalács fűszerkeverék • 1 mokkás-
kanál só • 2 csomag (összesen 40 g) szódabikarbóna • 5 evőkanál méz

A kenéshez: • 1 tojás

A díszítéshez: • 2 tojásfehérje • 1 csipet só • 30 dkg porcukor

Elkészítés:

1. Keverjük össze a mézeskalács alapanyagait. Ha van rá időnk, egy egész éjszakára tegyük hűtőbe.

2. Nyújtsuk 4 mm vastagra a tésztát, szaggassuk ki, majd kenjük meg felvert tojással a tetejét.

3. Süssük 180 C-fokon, légkeveréses funkción 5 percig. Hagyjuk kihűlni, majd díszítsük cukormázzal.

4. A díszítéshez a tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, adjuk hozzá a porcukrot, majd jó alaposan dolgozzuk össze. Töltsük habzsákba, és díszítsük vele a kisült mézeskalácsokat.

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.