Marics Peti
Amikor fine dining ételekről esik szó, akkor számíthatunk rá, hogy mélyen zsebbe kell nyúlni. Kőgazdag Filip mesélt a karácsonyi ételekről és a legdrágább vacsorájáról is.
A Kőgazdag Fiatalok műsorból ismerhettük meg Filipet, akiről a széria alatt kiderült, hogy nagyon tehetős családból származik, nem mellesleg kifinomult ételrajongónak tartja magát. Megjárta már a világ legjobb éttermeit is. Ugyan a luxus rendezvényszervező nem szeret spórolni, de az étel lenne az utolsó, amin elgondolkozna, hogy ne költsön rá. Sokszor megmutatja követőinek is, milyen ételeket fogyaszt, amikor utazásai alatt meglátogatja a világ toplistás éttermeit.
Filip számára a hagyományos magyar karácsonyi ételeknek is megvan a hangulata, de ha választhat, mindig inkább az újdonságokat keresi.
„Szerintem karácsonykor ki lehet lépni a hagyományos ételek árnyékából, habár ez ország függő, ugyanis Magyarországon nem annyira bevett szokás, hogy mellőzzük a töltött káposztát, kacsacombot, a bejglit és a szokásos ételeket” – kezdte a Kőgazdag Fiatal, aki éppen próbálja rávenni a családját, hogy a Szentestét is étteremben töltsék.
A Kőgazdag Fiatal a családjával tölti a karácsony jelentős részét. Beavatott minket az ünnepi szokásukba is.
Ők azért kicsit maradiak. Otthon töltenék a karácsony estéjét
– mondta Filip.
„Viszont az otthoni menü is elég jó szokott lenni. Egy felső osztályú étteremből szoktunk rendelni úgy, hogy előkészítik. Ezt nekünk már csak úgymond a sütőben, vagy a főzőlapon kell véglegesíteni” – árulta el a családi hagyományukat a tehetős fiatal.
Ahogy korábban említettük, a tehetős fiatal nem sajnálja magától a különlegességeket, még akkor sem, ha mélyen a zsebébe kell nyúlnia.
„Szerintem fejenként a 40 ezer forint az a minimum, amit érdemes elkölteni egy főételre a karácsonyi vacsorán” – osztotta meg velünk véleményét Filip, aki legutóbb Párizsban költött legtöbbet fine dining ételre, ami egymagában közel 350 ezer forintba fájt neki.