tóth gabi
A sztárséf egy hatalmas kihívásra mondott szívesen igent.
Krausz Gábor az elmúlt hetekben nem csak a szakmai, hanem a magánélete miatt is a címlapok tetejére került. Most azonban örömmel újságolta el, hogy a Séfek séfe, és a Dancing With the Stars forgatásán kívül egy harmadik felkérésre is boldogan mondott igent. Ez a kihívás azonban komolyabb talán, mint a séf eddigi életének bármelyik megmérettetése. Őt kérték fel ugyanis egy szállodalánc, a Hillaris Hotels executive séfjének, vagyis övé a felelősség, hogy gasztronómiai koncepciót adjon az összes hotelnek, amely a kezei alá fog tartozni.
Már régóta, múltbéli projektekből ismerem azokat, akikkel belevágunk ebbe a kalandba. Eddig azért váratott magára az együttműködés, mert én egy saját éttermet szerettem volna, de úgy gondolom, az egyelőre korai lenne. Nem tettem le az álmomról, de előbb szeretnék tapasztalatokat gyűjteni, megismerni a különböző tájegységek speciális ételeit, sok embernek örömet szerezni a gasztronómiánkkal. Az a jövőkép tehát nagyon tetszik, amit ez a közös munka, új kihívás jelent. Az én feladatom az lesz, hogy összefogjam a szállodák konyháinak működését, kitaláljam a koncepciót és én legyek úgymond a gasztronómia arca
- árulta el a Borsnak Krausz.
A séf elárulta azt is, hogy januártól ingáznia kell majd Ausztria és Magyarország között, akár napi több száz kilométert is. Viszont Krausz nem bánja, ugyanis saját elmondása szerint egy helyben sem szeret ülni. Ráadásul különösen oda fog figyelni rá, hogy az ingázás ne menjen az apa-lánya minőségi időtöltés rovására.
Rájöttem, hogy nem szeretek egy helyen lenni, nehezen viselem a monotonitást. Most úgy vélem, hetente egy-két napot leszek majd Ausztriában, de természetesen emellett teljes értékű apukája maradok a kislányomnak, Hannarózának. Ez az új feladat egyébként pont a legjobbkor jött az életembe, biztos vagyok benne, hogy nagyon sokat fogok belőle tanulni
- összegezte a dolgokat a séf.