Létrehozva: 2021.04.16.

Stohl András vallomása: Csomagtartóban csempésztek a színházba

Stohl Andrásnak arra sem jutott ideje 2010. május 8-a után, hogy feleszméljen, hiszen alig 48 órával a balesete után jelenése volt a Nemzeti Színházban. A színész nem tudhatta, mire számítson a közönségtől.

Stohl András két nappal az ittasan és bedrogozva okozott súlyos közlekedési balesete után színpadra lépett a Nemzeti Színházban, ahol először nézett szembe kollégáival és a közönségével. A színész természetesen tele volt félelmekkel és kétségekkel, hiszen nem tudhatta, hogyan fogadják majd a történtek után. Persze a színház vezetése is aggódott, ezért különleges intézkedések mentén készültek az aznap esti Tartuffe előadásra.

Stohl András élete legnehezebb előadásáról mesélt Fotó: LifeTV

A színész élete legnehezebb előadásának körülményeiről mesélt az Összezárva Hajdú Péterrel című műsor péntek este 10 órakor kezdődő adásának felvételén. András nem először beszélt arról a 2010 május 8-i napról és az utána következő nehéz időszakról, de balesetet követő első színpadra lépésének körülményeiről csak a LifeTV kamerái előtt vallott.

„Képzeld el azt a helyzetet, hogy megtörtént szombat hajnalban a baleset, hétfő este pedig nekem Tartuffe előadásom volt”- kezdte Hajdú Péternek a színész, aki nem titkolta, szabályosan rettegett aznap este színpadra lépni. „Képzelj el egy olyan díszletet, hogy van egy nagy kerek asztal, amit körbeültek az emberek. Az első sorban ülő nézők nagyon közel voltak. Nekem be kellett rohannom az asztal széléig, majd körbemennem és mindenkinek bele kellett néznem a szemébe, hiszen Tartuffe-öt kerestem” - emlékezett vissza Stohl, aki számára már a színpadig vezető út is igencsak kalandosra sikeredett aznap.

Stohl András rettegve lépett színpadra a balesete után Fotó: LifeTV

„Engem oda be kellett csempészni egy taxi csomagtartójában. Akkor én mindentől féltem. Rengeteg újságíró volt a színház művészbejárójánál és nem tudtam volna anélkül bemenni, hogy szét ne tépjenek. Bevittek a díszletraktárba, ott én kimásztam a csomagtartóból, felmentem az öltözőbe és tudtam, hogy le kell mennem az emberek közé” - mesélte Stohl András, aki hozzátette, aznap este különleges biztonsági intézkedéseket foganatosítottak a Nemzeti Színházban, mivel egyes információk szerint valakik az előadás megzavarására készültek.

A baleset és a büntetés...

2010. május 8-án Stohl Andrást előállították, miután hajnalban Budapest és Fót között balesetet okozott. Az ütközésnek egy súlyos és egy könnyebb sérültje volt. A szemtanúk szerint Stohl részeg volt. Az egyik szemtanú elmondta: hajnalban Egerből tartottak a főváros felé, amikor frontálisan beléjük hajtott egy autó, amit Stohl András vezetett, aki „láthatóan ittas volt”. A balesetben könnyebben megsérült utas elmondása szerint a színész-műsorvezető meg sem kérdezte, hogy vannak, „csak kért egy cigarettát”. A másik gépkocsiban utazó asszony is vélelmezte a színművész ittasságát.

Fót, 2010. május 8.
Összetört gépkocsik az árokban a 2102-es számú út M0-s autópálya és Fót közötti szakaszán, ahol a kora reggeli órákban egy személygépkocsi áttért a szemközti sávba, majd nekiütközött két szabályosan közlekedő személygépkocsinak. Az ütközés következtében az egyik járműben egy ember súlyosan, a másikban szintén egy ember könnyebben megsérült. A vélhetően vétkes sofőr a helyszínt a baleset után elhagyta. Otthonából állította elő a rendőrség Stohl András színész-műsorvezetőt, mert gyanú merült arra vonatkozóan, hogy ő vezette azt az autót, amely balesetet okozott.
MTI Fotó: -

2011. március 31-én első fokon, nem jogerősen két év és négy hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték a színészt. Emellett 3 évre a közügyektől, 5 évre a járművezetéstől is eltiltották. 2011. június 21-én a másodfokú tárgyalást szeptember 6-ra elnapolták. Mint később kiderült, a sérült nem a baleset következtében sántít, így nem is szenvedhetett maradandó egészségkárosodást. Szeptember 6-án súlyos testi sérülést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt ítélték el jogerősen 10 hónap letöltendő börtönre Stohl Andrást. Büntetését 2011. október 5-től 2012. március 5-ig töltötte és öt hónap után jó magaviselettel feltételesen szabadult.

 

origo.hu

Szakíthatott Curtis és Barnai Judit

ripost.hu

Nem kopogtatni kell a dinnyét vásárláskor, mutatjuk, hogy találod meg a legjobbat

mindmegette.hu

Hosszú idő óta most láthatjuk először Katalin hercegnét – Íme a legfrissebb fotók róla

vg.hu

Az orosz-ukrán háború 844. napja - Kiszivárgott a svájci békecsúcs nyilatkozattervezete

life.hu

Katalin hercegné nem véletlenül viselte azt a kalapot, amit: szakértő árulta el jelentését

mandiner.hu

Meloni olyan mély megvetéssel fogadta Macront, hogy azt tanítani kellene (VIDEÓ)

ripost.hu

3 gyanús jel: akinél ezeket tapasztalod, abban jobb, ha nem bízol meg

mindmegette.hu

Végleg elbúcsúzhatunk az egyik kedvenc csokinktól, ugyanis bezár a édességgyár

ripost.hu

Nem hiszed el, mi a sokáig roppanós kovászos uborka titka

ripost.hu

Még a rutinos sofőrők is megbukhatnak ezen a KRESZ-teszten – te vajon átmész?

ripost.hu

Nem tudták megmenteni: legyőzte a rák, elhunyt a legendás énekes

ripost.hu

Ez a retró kvíz még azon is kifog, aki benne élt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

"Mielőtt minden újrakezdődik" - ezek voltak Avicii utolsó szavai az öngyilkossága előtt

SZTÁR

Kiderült: így áll a Megasztár zsűrije a tehetségkutatóhoz

SZTÁR

Elájultak a ragjongók: hercegnőnek öltözött Köllő Babett

SZTÁR

Örömhírt közölt Sydney van den Bosch: „Azt hiszem a célom a jelenemmé vált”

SZTÁR

Szex a kamerák előtt: ágyjelenetéről mesélt a Bridgerton sztárja

SZTÁR

Geszti Péter: „Tudtam előre, hogy nagy baj lesz!”

SZTÁR

Szolnoki Péter: „Nem számolom a születésnapokat!”

SZTÁR

Kiszel Tünde mindent együtt csinál a lányával