1 éve

Sárga rózsákkal búcsúznak a Nemzetinél Törőcsik Maritól – Videó

Péntek délutántól bárki elhelyezheti az emlékezés virágait a Nemzeti Színháznál, hogy így tisztelegjen Törőcsik Mari emléke előtt.

Törőcsik Mari emlékére gyűlnek a sárga rózsák a Nemzeti Színház bejárata előtt. A teátrum egy fekete gyászfalat állított a nemzet színészének, mely elé bárki elhelyezheti az emlékezés virágait és tiszteleghet a legenda előtt.

Emlékfal várja Törőcsik Mari tisztelőit a Nemzeti Színház előtt

Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere is elhelyezett egy sárga rózsát a fal előtt.

Törőcsik Mari emléke előtt tiszteleg Kásler Miklós

Törőcsik Mari második férje és jóbarátja, Bodrogi Gyula is lerótta kegyeletét.

A Nemzeti Színház elé mindenki ellátogathat, aki szerette és tisztelte a kétszeres Jászai Mari- és háromszoros Kossuth-díjas színészóriást.

Mindazok, akik Törőcsik Marit, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznőt, érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját szerették és tisztelték, akiket feledhetetlen színészi játékával elkápráztatott, akiknek mosolyt csalt az arcára, leróhatják kegyeletüket a Nemzeti Színház Hajóorrában felállított emlékhelyen a mai napon (2021. április 16.) 17 órától 21 óráig. A továbbiakban pedig a hét minden napján 10 és 21 óra között. Törőcsik Mari kedvence a sárga rózsa volt, ezzel a virággal emlékezhetnek rá. Kérjük a tiszteletüket tevőket, hogy a Nemzeti Színház Hajóorrát a Soroksári út felől kijelölt útvonalon közelítsék meg. A járványhelyzetre való tekintettel kérjük, fokozottan ügyeljenek a megfelelő távolságtartásra. Ha lerótták kegyeletüket, a tömeg elkerülése érdekében a Duna felőli oldalon, a Nemzeti Színház parkolójának irányába távozzanak- olvasható a Nemzeti Színház honlapján.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!