1 éve

Korda György: Most nincs jobboldal vagy baloldal, csak mi, magyarok vagyunk

Korda György szerint mindenkinek élnie kell a lehetőséggel, hogy hallathatja a hangját, vagyis elmondhatja a véleményét az újranyitásról.

Fontos fázisához érkezett a koronavírus elleni küzdelem, hiszen lassan egy évvel a világjárvány kitörése után már beszélhetünk az újranyitás lehetőségéről. A kormány szerdán indította el az újranyitásról szóló konzultációt, amelyben tőlünk kérdezik meg, hogyan gondolkodunk a kérdésről.

Fontos, hogy elmondjuk a véleményünket
Fotó: nemzetikonzultacio.kormany.hu

Korda György már válaszolt is a hét kérdésre, a Ripost-nak pedig elárulta, ő melyik újranyitási metódust tartja helyesnek. „Egy éve vagyunk zárva mint szálloda és egy éve vagyunk bezárva mint előadóművészek. Ha a szívemre hallgatnék, akkor azt mondanám, hogy most azonnal nyissunk és térjünk vissza a korábbi életünkhöz, de ebben a kérdésben ésszel kell élni, így határozottan a fokozatosság elve mellett vagyok”- kezdte lapunknak a népszerű énekes, aki azt is elárulta, milyen ütemben képzeli az újranyitást.

Korda György örül, hogy már védve van a koronavírus ellen
Fotó: Ripost / Markovics Gábor

„Első körben talán a kijárási tilalom kezdetét tolnám ki mondjuk két órával és ezzel egy időben engedném, hogy az éttermek is újra- nyithassanak. Persze csak biztonságos keretek között, vagyis mondjuk ötven-hatvan százalékos maximum telítettséggel. A szállodák tekintetében pedig ragaszkodnék ahhoz, hogy az alkalmazottak és a vendégek is maszkot viseljenek, ha a közösségi terekben tartózkodnak. Ugyanakkor a teljes nyitás, hitem szerint, csak a lakosság átoltottsága és a nyájimmunitás elérése után valósulhat meg. Ezért mondom azt is, hogy mindenki regisztráljon az oltásra és semmiképpen se csináljunk ebből politikai kérdést. Most nincs jobb- vagy baloldal, csak mi, magyarok vagyunk!”- jelentette ki határozottan a retró király.

Íme a konzultáció hét kérdése!

 • Egyesek szerint a járványügyi korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre fel lehet oldani. Mások szerint ezt csak a járvány végén, egy lépésben lehet megtenni. Ön mit gondol erről? Itt két válaszlehetőség van: fokozatosan lehet feloldani a korlátozásokat; vagy a járvány végén, egy lépésben kell feloldani őket.
 • Azok, akik beoltatják magukat vagy átestek a betegségen, védettségi igazolványt kapnak. Vannak, akik támogatják, hogy az ilyen igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól. Ön mit gondol erről? Támogatni vagy ellenezni lehet.
 • Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat. Ön egyetért ezzel? Igen vagy nem válasz adható.
 • Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani az éttermeket és a szállodákat is, szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel? Igen vagy nem válasz adható.
 • Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani a sportlétesítményeket (pl. uszodákat, tornatermeket, konditermeket), szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel? Igen vagy nem válasz adható.
 • Vannak, akik szerint a rendezvények, koncertek, fesztiválok, illetve sportesemények látogatását meg kell engedni azoknak, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Mások szerint ezeket az eseményeket nem szabad megrendezni vagy látogathatóvá tenni, amíg a járvány véget nem ér. Ön mit gondol? Két válasz adható: védettségi igazolvánnyal látogathatók ezek az események; vagy nem szabad ezeket az eseményeket látogathatóvá tenni a járvány végéig.
 • Vannak, akik azt javasolják, hogy a járvány elmúltáig Magyarország területére csak olyan külföldiek léphessenek, akiket beoltottak vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Ön egyetért ezzel? Igen vagy nem válasz adható.
 • Ide kattintva te is válaszolhatsz az újranyitásról szóló konzultáció kérdéseire

  Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
  Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!