1 éve

Megszólalt Jimmy egykori technikusa: Ha tudtam volna, hogy ez lesz...

Vona Károly olyannyira bekerült a „belső körbe”, hogy a legendás énekes gyakran bízta rá azt a fegyvert, ami végül 2001. január másodikának hajnalán a halálos sérülést okozta…

Nem volt könnyű a húsz éve tragikus körülmények között elhunyt Zámbó Jimmy bizalmába férkőzni, hiszen a látszat ellenére elég zárkózott ember volt. Egykori technikusa ezért is különösen büszke arra, hogy sikerült bekerülnie abba a belső körbe, amelynek tagjaiban a király maradéktalanul megbízott. Vona Károllyal Zámbó Jimmy síremlékénél találkoztunk, hiszen a férfi is ott volt a tragikus évforduló alkalmából tartott megemlékezésen.

Fotó: MTI

„Jimmyvel a Dáridó kapcsán „jöttünk össze” illetve a Három Királyok 120 állomásos turné alatt voltam a technikusa, vagyis nagyjából két évvel a tragédia előtt lettünk kollégák és jó barátok” - kezdte a Ripost-nak a technikus, aki többször is bulizott a királlyal a fellépések után.

A legendás énekes olyannyira bízott benne, hogy gyakran bízta rá a koncertek alatt azt a bizonyos fegyvert, ami húsz évvel ezelőtt végül kioltotta az életét.

„Nehéz volt bejutni a bizalmi körébe, de akit beengedett, azt hatalmas becsben tartotta. Nekem ez sikerült és erre amíg élek nagyon büszke leszek. Járhattam a csepeli házában, ahol megmutatta féltve őrzött kincseit, mint például az aranyozott römikártya paklit, vagy éppen a díjait, arany és platinalemezeit. Amíg együtt dolgoztunk szó szerint én voltam a fegyverhordozója, vagyis a fellépéseken gyakran rám bízta azt a bizonyos Berettát, hiszen a színpadra sosem vitte magával, és az öltözőben sem akarta őrizetlenül hagyni. Ha azokban az időkben előre láttam volna a jövőt, biztosan nem adom neki vissza azt az átkozott pisztolyt” - mondta lapunknak Vona Károly, aki még ma is gyakran gondol arra, hogy hányszor tartotta kezében azt a bizonyos pisztolyt…

Hazugság hazugság hátán… Zámbó Jimmy egykori technikusa 1969-ben kezdte a szakmát, dolgozott a hazai zenei elit színe-javával. Így pontosan tudja, hogy milyen történeteknek van valóságalapjuk és melyek azok, amelyek minden szava kitaláció. „Az az igazság, hogy még húsz évvel a tragédia után is fel tudom húzni magam, ha olyasmiket hallok Jimmyről, aminek köze nincs a valósághoz.. Ezek már akkor is terjedtek, amikor még életben volt, ő egy részüket szerette, jókat nevetett rajtuk, hiszen úgy tartotta, hogy ezek csak növelik a nimbuszát...”- mondta Vona Károly.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmas özönvíz pusztított Párizsban - videó

origo.hu

Halálra késeltek egy idős embert

metropol.hu

Mentőt akartak hívni, de nem engedték nekik: Zsuzsanna gyerekei láttára vívta haláltusáját

ripost.hu

Így főzd a szilvalekvárt, ha nem akarsz órákig a tűzhely mellett állni

mandiner.hu

Magyarul szólt be Soros Györgynek az amerikai műsorvezető (VIDEÓ)

vg.hu

Ősztől ennyi pótdíjjal kell számolnia a BKK-n bliccelőknek

mindmegette.hu

Vízspórolás felsőfokon: Így csökkentsük a vízfelhasználást háztartásunkban

ripost.hu

Barátja elárulta, erre készül Cristiano Ronaldo

ripost.hu

Egy időutazó megjósolta II. Erzsébet királynő halálát

ripost.hu

3 csillagjegy, akik őrületesen jók az ágyban

ripost.hu

Kitálalt Berki Krisztián pszichológusa: kemény titokra derült fény

További cikkek

SZTÁR

Arat a halál: Tragikus hirtelenséggel távoztak ezek a sztárok

HŰHA

Perverz üzenetekkel csábítják szexre a TV2 kisgyermekes sztárját

HŰHA

Sziget Fesztivál: Ki a legdögösebb magyar híresség?

HŰHA

Sztárok bikiniben 4: szavazz a legszexibb hírességre!

SZTÁR

Majka és Rúzsa Magdi: Sűrű hétvégét ígér a Plázs

SZTÁR

Tóth Gabi nagyon odatette magát a különleges templomban – Videó

SZTÁR

+18-as lesifotó: bugyi sem volt a celeben, barátja a lábai között matatott

SZTÁR

Tragikus hír jött: Meghalt a Kossuth-díjas magyar művész