Létrehozva: 2020.08.17.

Három hónap után kapott hírt fiáról Szilágyi István özvegye

Több mint három hónapja tartóztatták le Szilágyi Pétert, akit azzal gyanúsítanak, hogy olyan brutális módon bántalmazta az édesapját, hogy a helyszínen életét vesztette. Az özvegy azóta nem kapott hírt a fiáról, pedig minden vágya, hogy legalább csomagot küldhessen neki…

A tragédia óta nem telik el úgy nap Jolika néni életében, hogy ne gondolna férjére, Szilágyi Istvánra és a fiukra, Péterre, aki a gyanú szerint szabályosan agyonverte idős édesapját. Az asszony tisztában van vele, hogy amit a fia tett, az nagyon súlyos büntetést von maga után, de az anyai szíve mégis megbocsájtott egyetlen gyermekének és szeretné biztosan tudni, hogy Péter jól van, és jól viseli magát a börtönben, ahová a hosszú hetekig tartó pszichiátriai kezelése után került.

Péterrel nem találkozhat az édesanyja. (Fotó: Ripost)

Joli néni azt is tudja, hogy egyelőre nem találkozhat és levelet sem válthat a fiával, de csomagot küldhetne neki, ha aláírta volna a kapcsolattartói kérelmet, amit éppen fia egyik közeli barátja akadályozott meg.

„A temetés óta színét sem láttam Peti gyerekkori barátjának, aki még előtte hozott egy papírt, ami a kapcsolattartási kérelem volt. Azt kellett volna aláírnom, de ő azt mondta, hogy majd ő lesz a kapcsolattartó és mindent elintéz. Fogalmam sincs, hogy végül mi történt, ahogy azt sem tudom, hogy a fiam kapott-e tisztasági szereket, kávét, vagy éppen cigit a barátjától” – kezdte Joli néni, aki végül tudott beszélni Péter kirendelt ügyvédjével, akinek sikerült őt valamelyest megnyugtatni.

Jolika néni a gyilkosság szemtanúja volt, a független ügyvéd szerint ezért nem engedik, hogy ő legyen a fia kapcsolattartója
Fotó: Bánkúti Sándor/Bors

„Kaptam hírt a fiamról! Jól van, sikerült beilleszkednie és a körülményekhez képest jól érzi magát. Kaptam ígéretet arra, hogy újra elküldik nekem azt a kérelmet és ha ez elrendeződik, végre küldhetek be Petinek csomagot. Nem akarom, hogy azt gondolja, elfelejtettem őt! Azt már tudom, hogy a nyomozás végéig nem írhatok neki levelet, nem beszélhetek vele telefonon, és szó sem lehet arról, hogy meglátogassam és ebbe bele is tudok törődni. Nem hagyom el magam, hiszen az életnek mennie kell tovább” – mondta Joli néni, aki reméli, hogy még az életében lesz alkalma belenézni a fia szemébe.

„Türelmesen kivárom, amíg bemehetek hozzá, mert szeretnék a szemébe nézni. Hallanom kell, hogy mit gondol a történtekről most, hogy megkapta a szükséges kezeléseket és képes tiszta fejjel gondolkodni arról, amit tett” – mondta szomorúan az asszony.

Hatalmas átalakítás kezdődött a tragédia helyszínén

Jolika néni úgy döntött, mégsem válik meg a XVII. kerületi házától, így a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai tovább folytatják a kissé romos ingatlan öthonosabbá varázslását. Nemrég linóleum került a betonpadlóra, csütörtökön pedig egy újabb konténer érkezett a házhoz. „Rengeteg felesleges holmi halmozódott fel itt az évek során, amikhez sokáig ragaszkodtam. De már beláttam, hogy jobb, ha van hely a házban és mindegyiktől megváltam” – mesélte az özvegyasszony.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

life.hu

Müller Péter: Életünk legnagyobb eseményei észrevétlenül indulnak

hirtv.hu

Rákay Philip elárulta, ki és miért rúgatta ki + videó

ripost.hu

Elhunyt az évszázad rablásának kiagyalója: A sírba vitte magával a titkot, hogy hova tűntek a milliók

vg.hu

Magyarországi bankot „zsákolt” a BYD

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

ripost.hu

Házasság első látásra: Nem hiszed el, milyen kínos titok derült ki Csabiról

ripost.hu

Hatalmas felfedezés a világűr egy messzi pontján, a tudósok is alig hiszik el

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

90 milliós luxusautót vett Gáspár Laci

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

SZTÁR

Elképesztő fotók! Undorító, félelmetes állatokkal fotózták a TV2 sztárjait - galéria

SZTÁR

Anne Hathaway: Üzemanyagként tekintettem az alkoholra

SZTÁR

Szente Vajk: Magyarul vallok szerelmet

SZTÁR

Így van most a magyar együttes kórházba került sztárja