Létrehozva: 2020.07.29.

Elképesztő változás: Tíz évet fiatalodott Szilágyi István özvegye

Az idős asszonyt korábban támogatni kellett, ha az utcára lépett, de ma energikusan sétál, csinos ruhában jár...

Szilágyi István és felesége több mint 50 éven át éltek együtt, így természetes, hogy a május 3-án bekövetkezett tragédia óta nem telt el nap úgy, hogy Jolika néni ne gondolt volna a férjére. A könnyeit már felszárították a segítői, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy az idős asszony életét megtöltsék szeretettel és persze olyan programokkal, amik elterelik a gondolatait gyászáról. Joli néni az utóbbi hetekben megtanult újra mosolyogni és fantasztikus változáson ment keresztül. Meghízott, szép, új ruhákban jár és fiatal barátaival mindennap egy kerületi étterem teraszán ebédel, a tulajdonos felajánlásának jóvoltából.

„A férjemet és a fiamat semmilyen jótett, új ruha, finom étel vagy program nem adhatja vissza, de tény, hogy egyre jobban és jobban vagyok. A barátaim nem hagynak egyedül a borús gondolataimmal. Rengeteg energiát kapok a fiataloktól, akik itt vannak velem, nem beszélve arról, hogy rengeteg helyen jártam, amióta az én drága Pistám elment” – kezdte lapunknak Joli néni, aki már tervezi a következő kirándulást is.

„Nemrég a szülőföldemre utaztunk Borsodnádasdra, ahová a Baptista Szeretetszolgálattal még adományt is vittünk és ahol találkozhattam a gyermekkori barátaimmal és az unokatestvéremmel is. De voltunk már strandon is lángosozni és szinte mindennap egy, a házamhoz közeli étteremben ebédelünk. Olyan finomakat eszem, hogy csak csuda… Ki is kerekedtem egy kicsit! Hamarosan elmegyünk a Parlamentbe Dezsővel és Gergővel, mert szeretném újra látni a Szent Koronát és ha már ott járunk, megnézzük az Országházzal szemben álló két kültéri szobromat is” – mesélte boldogan az özvegy, aki arra is készül, hogy méltó emléket állítson Szilágyi Istvánnak.

„Sok időt töltök azzal esténként, hogy rendezgetem a több száz fényképet, ami Pista életét mutatja be. Szeretnék rendezni egy kiállítást ezekből a képekből, és persze a filmes relikviákból. Remélem még idén sikerül tető alá hoznunk Dezsővel” – mondta Joli néni, aki újra szeret tükörbe nézni. „Éveken át kerültem a tükröket, mert nagyon öregnek éreztem magam és bevallom, nem is foglalkoztam a külsőmmel. Pista temetése előtt aztán jött hozzám egy kedves fodrász, egy pedikűrös és új ruhákat is kaptam. Ráadásul egy aranyos fogászdoktornő dolgozik a mosolyomon is. Szinte megdöbbenek, ha ma belenézek a tükörbe, mert nem ismerek magamra. Csak azt sajnálom, hogy Pista nem láthatja, milyen csinos asszonyka lett belőlem...” – szomorodott el egy pillanatra az özvegy, aki ha otthon van, legszívesebben Szilágyi István portréján dolgozik a műtermében, vagy dédelgeti macskája kölykeit, akik vidámságot csempésznek az estéibe.

Már nem számít családjára Jolika néninek két hónappal ezelőtt nagy szüksége lett volna a családjára, de tőlük néhány telefonhíváson kívül nem érkezett érdeklődés. Az özvegyasszony egy darabig várta, hogy meglátogassák, de végül Szilágyi István temetésére is csak a testvére érkezett meg. Külföldön élő volt menye és unokája nem sok érdeklődést mutat iránta, így az özvegy, már nem is számít rájuk. „A családom egy részével tartom valamennyire a kapcsolatot, de úgy igazán senkivel sem. A volt menyem és az unokám nem keres, de már ne is keressen, hiszen idegenektől több szeretetet és vigasztalást kaptam, mint tőlük” – mondta Joli néni.

 

origo.hu

Megmutatta tökéletes melleit a Miss Influencer Hungary idei győztese - képek

ripost.hu

Katalin lett a célpontja? Sunyi tervet eszelt ki Meghan Markle

borsonline.hu

Műveltségi kvíz: ha 7-re tudod a választ, már átlag felett vagy!

vg.hu

Üzemanyag: extrém drágulás a magyar benzinkutakon – már keddtől emelik a benzin és a dízel árát

ripost.hu

Vérfagyasztó jóslat: ekkor borult teljes sötétség az emberiségre

vg.hu

Oroszország elismerte: az ukránok lelőttek egy A-50 felderítő repülőgépet

ripost.hu

Kétperces helyesírási teszt: mennyit találsz el?

mindmegette.hu

Elbúcsúzhatunk a felvágottaktól is: ezek az élelmiszerek tűnnek el a boltok polcairól

ripost.hu

Most jött a hír: balesetet szenvedett a sikeres sportoló, nem tudták megmenteni

ripost.hu

3 csillagjegynek különös üzenetet küld idén nyáron az őrangyala

ripost.hu

A tudósok is kővé dermedtek attól, ami az óceán mélyéről előkerült

ripost.hu

Most jött a szörnyű hír: kisiklott egy vonat Magyarországon, zajlik a mentés

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

"Mielőtt minden újrakezdődik" - ezek voltak Avicii utolsó szavai az öngyilkossága előtt

SZTÁR

Kiderült: így áll a Megasztár zsűrije a tehetségkutatóhoz

SZTÁR

Elájultak a ragjongók: hercegnőnek öltözött Köllő Babett

SZTÁR

Örömhírt közölt Sydney van den Bosch: „Azt hiszem a célom a jelenemmé vált”

SZTÁR

Szex a kamerák előtt: ágyjelenetéről mesélt a Bridgerton sztárja

SZTÁR

Geszti Péter: „Tudtam előre, hogy nagy baj lesz!”

SZTÁR

Szolnoki Péter: „Nem számolom a születésnapokat!”

SZTÁR

Kiszel Tünde mindent együtt csinál a lányával