2 éve

Részeg férfi törte össze L.L. Junior kisfiának síremlékét – Fotó

A férfi csak fotózkodni akart az emlékhelynél, de elesett és így kárt tett a sírban... A rendőrök előállították a rongálót.

Szinte zarándokhellyé vált tavaly szeptember óta Lesi Dávidka sírhelye, ami a Fiumei úti sírkert egyik békés szegletében áll. L.L. Junior és a család fájdalmában már a temetésen is rengetegen osztoztak, az aprócska sírhantot ellepték a rajongók által elhelyezett plüssjátékok.

Fotó: Ripost

Május végén elkészült a hófehér márvány sírkő, ahová gyakran látogatnak el gyertyát gyújtani a népszerű énekes rajongói. Minden bizonnyal azt a férfit is a jó szándék vezette a kegyhelyhez, aki hétvégén összetört néhány vázát és ledöntötte a márványtömböt, amelyen Dávidka arcképe látható. Olvasónk beszámolója szerint a sírkert biztonsági őrei vették észre, hogy mit művel a férfi, ekkor értesítették a rendőrséget.

Fotó: Ripost

„Szinte naponta járok ki a Fiumei úti sírkertbe és az utam éppen a kisfiú sírja előtt vezet el. Mindig megállok ott egy pillanatra, mert számomra ez a márványsír jelképezi az élet igazságtalanságát” – kezdte olvasónk, aki a hétvégi látogatása során nem tudta leróni kegyeletét Dávidka síremléke előtt, mivel akkor a biztonsági őrök egy tántorgó férfit tartóztattak fel a sírnál.

„Többek mesélték ott, hogy a fickó tört-zúzott a sírnál. Imbolygott, néha meg is kapaszkodott a sírban. Állítólag egy fényképet akart csinálni a sírkőről, de amikor elővette a telefonját, megbotlott és ráesett Dávidka sírjára. Törtek a díszek, letört a sír teteje, majd a pasas szentségelni kezdett és megpróbált feltápászkodni” – számolt be az esetről olvasónk. Úgy tudni, ekkor érkeztek meg a biztonsági szolgálat emberei.

„A biztonságiak pillanatok alatt ott termettek. Szakszerűen felsegítették a pasast, majd egyikük telefonált, vélhetően a rendőrséget hívta, hiszen hamar megjelent egy rendőrautó” – fűzte hozzá olvasónk.

Hétfőn, amikor lapunk is ellátogatott a sírhoz, már részben helyreállították a sírkövet. Csupán néhány törött cserép árulkodott a sírkő mellett arról, hogy mi történt a hétvégén.

Fotó: Ripost

Lapunk megkereste a Fiumei úti sírkert fenntartóját, ahol megerősítették az információnkat. „A NÖRI vagyonkezelésében lévő Fiumei úti sírkert nemzeti emlékhelyen 2020. július 18-án, szombaton valóban történt egy rendkívüli esemény, melynek során a sírkert védelmét ellátó szerződéses partnerünk biztonsági őrei szakszerűen intézkedtek, és azt követően értesítették a Rendőrség munkatársait. A kiérkező járőrök további intézkedésre átvették az ügyet” – írta válaszában a vagyonkezelő sajtóosztálya.

Fotó: Ripost

Kérdésünkre a BRFK is további információkkal szolgált az esetről. „A temető biztonsági szolgálata a Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2020. július 18-án 17 óra 30 perckor tett bejelentést, hogy a temetőben sírrongálás történt. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy egy síremlék feliratot tartalmazó része a fedőlaptól elvált, eldőlt és abból kisebb darabok törtek le. A helyszínen a rendőrök egy férfivel szemben intézkedtek és előállították a rendőrkapitányságra. A rendőrök később megállapították, hogy a férfi a síremlékre rátámaszkodott, ezért a síremlék ledőlt, aminek következtében az megrongálódott. A férfi részéről szándékosság nem merült fel, az eset gondatlanságból történt, így büntetőeljárás nem indult” – tájékoztatta lapunkat a rendőrség.

Fokozottan őrzik a sírkert biztonságát

Az, hogy a sajnálatos baleset és az intézkedés között csupán percek teltek el, annak köszönhető, hogy a fenntartó évek óta komoly hangsúlyt fektet a biztonságra.A Nemzeti Örökség Intézete 2016. május 1-jétől látja el a Fiumei úti sírkert nemzeti emlékhely vagyonkezelési feladatait. A zöldfelület ápolásán, illetve az épületek, építmények felújításán túl kiemelt hangsúlyt fektetünk a sírkert biztonságára. A biztonsági őrök számát többszörösére emeltük, és több helyen modern technikai eszközökkel őrizzük a sírkert értékeit, illetve a hozzátartozók, látogatók személy- és vagyonbiztonságát, amit a szombati intézkedés is alátámaszt” – írta a vagyonkezelő.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szörnyethalt a tehetséges sportoló Norvégiában

mandiner.hu

Mi történik a zaporizzsjai atomerőműnél?

mindmegette.hu

11 bombasztikus ebéd, ha nem akarsz húslevest főzni a hétvégén

hirtv.hu

Megrázó részletek a zalaegerszegi gyermekhalálról, így történt a tragédia

life.hu

"Csak a tehetősnek jár a luxus" - szétszedik a kommentelők Berki Mazsit

vg.hu

Hiába a tomboló infláció, a magyarok úgy halmozzák a készpénzt, mintha nem lenne holnap

borsonline.hu

Facebookra posztolt a vérrel borított nő: Megöltem a gyerekeimet

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. augusztus 13.: a Halak hálás a sorsnak, a Bika pontot tesz egy ügy végére

life.hu

Scitec Muscle Beach: Egy fesztivál, amit körbeleng a kitartás és az erő (x)

ripost.hu

Először beszélt felesége haláláról a TV2 egykori sztárja

ripost.hu

Rohammentő vitte kórházba: brutális autóbalesetet szenvedett a népszerű műsorvezető

ripost.hu

Rohantak a mentők: borzasztó baleset történt a Sziget Fesztiválon

További cikkek

SZTÁR

Arat a halál: Tragikus hirtelenséggel távoztak ezek a sztárok

FÜLES

"A házam elé járkáltatok" - Marics Peti rajongói rászálltak Tóth Andira

FÜLES

Nagyobb baj is lehetett volna: Különös állat okoz bosszúságot a Királyéknál

FÜLES

Galambos Lajos reagált a volt feleségét érintő pletykákra

SZTÁR

Majka és Rúzsa Magdi: Sűrű hétvégét ígér a Plázs

SZTÁR

Tóth Gabi nagyon odatette magát a különleges templomban – Videó

SZTÁR

+18-as lesifotó: bugyi sem volt a celeben, barátja a lábai között matatott

SZTÁR

Tragikus hír jött: Meghalt a Kossuth-díjas magyar művész