3 éve

Brutális összegű csekket kapott Szilágyi özvegye

Szilágyi István özvegye lassan teljesen elveszti a talajt a lába alól. Nem elég, hogy fel kell dolgoznia férje tragikus halálát, most egyedül kell megküzdenie az otthonát terhelő tengernyi adóssággal.

Joli néni alig hitt a szemének, amikor kibontotta a borítékokat, amelyben tájékoztatták: ha sürgősen nem fizet, jön a végrehajtó, hiszen víz- és csatornadíjból több mint 430 ezer forintos tartozása gyűlt össze. A jelek szerint az egykor háromtagú család legalább két éve nem fizetett rezsit. A szemétszállítási díjjal is elmaradásban voltak 61 ezer forinttal, amit az adóhivatal immáron végrehajtással akar beszedni. Jolika néni teljesen kétségbeesett, hiszen fogalma sincs, hogy honnan szedjen össze ennyi pénzt. Ez az adósság gyakorlatilag teljesen ellehetetlenítő őt.

20200504 Budapest
Családi vitát követően halálra verte a saját fia Szilágyi Istvánt, az ország Lópici Gáspárját.
A képen: Humenyánszky Jolán, a színész özvegye.
Fotó: Bánkúti Sándor (BS)
Bors

„Hogy őszinte legyek, én nagyon régen láttam utoljára bármilyen közüzemi számlát. A villany feltöltőórás, a vízről pedig azt hittem, hogy a fiam rendezte a csekkeket, hiszen ő kezelte a pénzt, de ezek szerint ez nem így volt...”

– tárta szét a karját Szilágyi István özvegye, aki a házra felvett 30 milliós hitelek miatt alig valamivel több mint 40 ezer forintot kap kézhez a nyugdíjából, így érthető, hogy aggódik az újabb tartozás miatt.

„Nem akarom elveszíteni az otthonomat! Ha részletfizetést is kérek, elképzelésem sincs, hogy miből törleszthetném a havi részleteket… Legalábbis a következő három hónapban ez biztosan lehetetlen!”

– mondta lapunknak könnyeivel küszködve Joli néni, aki pár napja tudta meg, hogy a hagyatéki eljárás végéig nem férhet hozzá elhunyt férje bankszámlájához, amire a jogdíja és a nyugdíja érkezett.

Fotó: Markovics Gábor

„Voltam a bankban, mert abban bíztam, hogy felvehetem a Pista számláján lévő szerény összeget, de sajnos kiderült, hogy mivel életében nem rendelkezett, és nem jelölt meg engem kedvezményezettként, nem juthatok hozzá egyetlen forinthoz sem. Várnom kell a hagyatéki ügyek lezárásáig, ami – ahogy hallottam – minimum három hónap”

– mondta megtörten az asszony, aki számára az utolsó reménysugár is kialudt, amikor szerette volna megigényelni az úgynevezett „áldozatsegítő támogatást”. Mint kiderült, hogy csak a temetés költségeinek fedezésére kérhetett volna ilyen segélyt, a megélhetésére, vagy éppen a tartozásai kiegyenlítésére nem. Mivel Szilágyi Istvánt saját halottjának tekinti a Győri Nemzeti Színház, így a temetést költségét ők fedezik, így ez a támogatás okafogyottá vált Joli néni számára.

Fotó: Markovics Gábor

Az özvegynek nincs kihez fordulnia, és csak reménykedni tud abban, hogy az újabb hatalmas összeget követelő cég – méltányossági alapon – legalább egy darabig engedi őt levegőhöz jutni…. Szerencsére az idős asszony nincs egyedül a bajban. A Baptista Szeretetszolgálat programigazgatója ígéri, nem engedi el az özvegy kezét.

„Egymásnak adják a kilincset a jó szándékú emberek. Van, aki ruhát hozott, van, aki tartós élelmiszereket, bútort, vagy éppen a szakmai tudását a ház rendbetételéhez. Én igyekszem minden segítséget koordinálni és természetesen azután is Jolika mellett maradok, ha elül az őt körülvevő nagy érdeklődés”

– tette hozzá a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa, aki minden követ megmozgat annak érdekében is, hogy valamilyen módon rendeződjön Joli néni tragikus anyagi helyzete is. Mégis azt kéri, ha valaki tud, segítsen Szilágyi István 78 éves özvegyének.

 

Maszkot árulnak majd a temetésen Május 22-én a Kozma utcai Új Köztemetőeben kísérik majd utolsó útjára Szilágyi Istvánt, és az özvegye úgy rendelkezett, hogy szeretne nyilvános temetést. Természetesen a koronavírus-járvány miatt mindenkit arra kérnek, hogy maszkban érkezzen a szertartásra. Erre figyelt fel egy cég, amely elkészítette a színész arcmásával díszített fekete maszkokat. A bevétel teljes összegét felajánlották az özvegynek, illetve a cégvezető 100 ezer forint gyorssegélyt is biztosít Joli néninek. Aki így szeretne segíteni, az megtalálja őket Baricz Dezső Facebook-oldalán. A maszkokat a temetésen is árulni fogják. A 100 tagú cigányzenekar kíséri utolsó útjára a színészt Beka Farkas Nándor, a 100 tagú cigányzenekar elnöke gondolkodás nélkül mondott igent, amikor Jolika néni felkérte, hogy néhány zenésztársával legyen jelen a pénteki temetésen és játsszák el Szilágyi István kedvenc nótáját. „Megindított minket Szilágyi művész úr tragikus és értelmetlen halála, hiszen a legtöbben abban a korban vagyunk, akik még láthattuk őt színpadon játszani. Nagyszerű színész volt, aki maradandót alkotott mind a film, mind pedig a színháztörténelemben. Természetes volt számunkra, hogy igent mondunk a megtisztelő felkérésre. A járványhelyzetre való tekintettel kisebb létszámmal érkezünk majd, de annál nagyobb szívvel búcsúzunk majd tőle” – mondta lapunknak a világhírű zenekar elnöke.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A botrány, ami elsöpörheti Karácsony Gergelyt

origo.hu

Ilyen ajánlatokkal bombázzák a hatalmas fenekű pornós bokszolót - (18+ képek)

borsonline.hu

Fordulat Fekete Dávid tárgyalásán: mindenki meglepődött a teremben

mandiner.hu

Elvetette a sulykot az ukránok transz szóvivője, azonnal kirúgták

ripost.hu

„Hét percig halott voltam." - túlvilági élményekről beszélt, még ma is retteg a férfi

vg.hu

Csehek, németek tódulnak a lengyel benzinkutakra, már a stratégiai tartalék fogy

origo.hu

Vértócsában talált rá a felesége a haldokló színészre

mindmegette.hu

Séfek séfe: Durva balhé volt a kékek között, az egyik versenyző ki akart szállni a csapatból

vg.hu

5 hasznos tipp az élménydús és emlékezetes csapatépítőhöz (X)

she.life.hu

Miért velem hozatja el a főnököm a ruháit a tisztítóból?(x)

ripost.hu

Elhagyta az országot válása után Sydney van den Bosch: itt kezd új életet

life.hu

Folyton fáradt vagy? A depresszió egyik tünete is lehet(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

Curtis élő adásban leplezte le Majkát

HŰHA

Milliós születésnapi zsúrt rendezett a kislányának L.L. Junior

HŰHA

Akasztották a hóhért - Hevesi Kriszta intim titkot árult el szerelmi életéről

HŰHA

Exkluzív: Opitz Barbi édesapja először szólal meg a brutális családi verekedés ügyében

SZTÁR

Betegségre utaló jelek tűntek fel Károly királyon

SZTÁR

A legjobbkor jött: hatalmas bejelentést tett Krausz Gábor

SZTÁR

Heti TOP5: Súlyos veszteség érte a Schobert családot, Tolvai Renit a közeli barátja buktatta le

SZTÁR

Kőgazdag Fiatalok: Aurél egy királynak hitte Deák Ferencet, pedig minden nap a kezébe kerül