Létrehozva: 2020.04.28.

Joshi Bharat: Átment rajtam a koronavírus

Joshi Bharat megérzései általában nem csalnak és most azt súgják neki, hogy nem szimpla influenzával küzdött februárban, amikor majd két hétre ágynak esett.

Az indiai származású műsorvezető szinte biztos benne, hogy ő és kisebbik lánya már átestek a koronavírus-fertőzésen még azelőtt, hogy berobbant volna a világjárvány. Joshi Bharat az év elején még nem is gondolt arra, hogy a szokatlanul erős tünetek erre utalhatnak, de ma már több mint gyanúsnak találja, hogy ilyen hosszú lefolyású volt a betegsége.

„Február vége felé nagyon beteg voltam, így az utóbbi időben sokat gondolkodtam azon, hogy talán már túl is vagyok ezen a koronavíruson. Ráadásul a lányom is lebetegedett és pontosan ugyanolyan tünetei voltak, mint nekem”

- kezdte a Ripost-nak Joshi, akit leginkább az lepett meg, hogy nem igazán hatott nála a korábban bevált lázcsillapító gyógyszer.

„Ez a betegség szokatlan volt és szokatlanul hosszan is tartott. Magas lázzal indult, majd jöttek a légúti gondok. Ami meglepő volt, hogy szó szerint ledöntött a lábamról, pedig az influenza sosem szokott. Több mint tíz napig küzdöttem a betegséggel, miközben folyamatosan alkalmaztam a szokásos tüneti kezeléseket. Érdekes volt, hogy a lázcsillapító sokszor nem is hatott, ha pedig mégis, akkor később visszaestem”

– mesélte lapunknak a műsorvezető, akiben annak ellenére is ott bujkál a félelem, hogy szerinte már átesett a koronavírus-fertőzésen. Esze ágában sincs kilépni háza kapuján. Ennek egyik oka, hogy lassan betölti a 65. évét, így tulajdonképpen már ő is a veszélyeztetett korban van. Joshi ettől függetlenül szeretne elvégeztetni magán egy koronavírustesztet, hiszen, mint mondja, megnyugvást hozhatna számára a bizonyosság, hogy már átesett a betegségen.

Fotó: Schumy Csaba / DFP

„Nem merek mérget venni rá, hogy ez valóban a koronavírus volt, de bőven benne van a pakliban. Valami azt súgja nekem belülről, hogy mi átestünk rajta, és ez lenne a jobbik eset! Bár az is igaz, hogy egyes hírek szerint az ember később is visszafertőződhet. Ennek ellenére nem teszteltettem magam, de most, hogy beszélgetünk, nem kizárt, hogy elvégeztetem, mert tényleg kíváncsi vagyok. És persze adna némi megnyugvást is, ha kimutatnák, hogy túl vagyok rajta. Kár lenne tagadni, hogy van bennem félelem, hiszen pár nap, és betöltöm a hatvanötöt, vagyis a veszélyeztetett korba lépek. Persze nyilván nem heteken vagy napokon múlik, hogy a szervezetem hogyan reagál, de azért mégiscsak egy lélektani határ”

– nyilatkozta a Ripost-nak a Maradj otthon Karanténnaplók Joshi Bharattal című internetes műsor házigazdája.

Lemondott indiai útjáról a járvány miatt Joshi Bharat utoljára 8 évvel ezelőtt járt Indiában, hogy búcsút vegyen nagybeteg édesanyjától. A műsorvezető azóta készül egy újabb utazásra, hiszen ott élő rokonai már nagyon hiányoznak neki. Joshi az utóbbi években rengeteget dolgozott, így nem jutott ideje a látogatásra, de most, hogy nyugdíjas lett és éppen nem köti szerződés egyetlen csatornához sem, szeretett volna elutazni Indiába. „Interneten tartjuk a kapcsolatot a bátyáimmal és mindannyian nagyon várjuk már a találkozást. Tervben volt, hogy idén nyáron meglátogatom őket, de sajnos a világjárvány közbeszólt. Egyelőre nem tudom, mikor pótolhatom az utazást, de amint újra biztonságos lesz bárhova is menni, biztos, hogy repülőre szállok és irány India” – jelentette ki Joshi.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország nagy bejelentése

origo.hu

Már nyíltan az atomháborúról beszélnek Amerikában

borsonline.hu

Felfoghatatlan tragédia történt: egy 5 éves kisfiú és 8 éves nővére vesztette életét a brutális balesetben

vg.hu

Ukrajnai háború: senki sincs biztonságban, feleségeik jelentik fel a sorozás elől bujkálókat

ripost.hu

Öt órát küzdöttek Zsuzsi életéért; Gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter; Rengetegen gyászolják a fiatalon elhunyt Pál Tomit.....

mandiner.hu

Lengyel tábornok: Ha odáig jutunk, simán fel fognak minket áldozni az amerikai biztonság oltárán

origo.hu

Romantikus fotóval köszöntötte férjét a Házasság első látásra sztárja

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Meglepő döntést hozott Kis Grófo testvére a szolnoki luxusházzal kapcsolatban

ripost.hu

A csillagok nem hazudnak: ebből a 3 jegyből lehet milliomos

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

90 milliós luxusautót vett Gáspár Laci

HŰHA

Újabb álompár van születőben? Nagy Ő Natira hajt a magyar rapper

HŰHA

"Csak dolgozni ne kelljen..." – közel félmilliót keresett egy nap alatt Aurelio

HŰHA

„Hű, de taplón beszél” — új szerelme miatt féltik Berki Mazsit

SZTÁR

Szente Vajk: Magyarul vallok szerelmet

SZTÁR

Így van most a magyar együttes kórházba került sztárja

SZTÁR

Összeszorul a szív, így néz ki húsvét után Berki Krisztián sírja - fotó

SZTÁR

Zokogva omlott össze a Next Top Model Hungary versenyzője