3 éve

Így karácsonyoztak ők: Legendák ünnepe

A Ripost a Life TV Old(s)cool című műsorának forgatásán járt, ahol Esztergályos Cecília, Karda Bea és Bay Éva arról mesélt, hogy mit jelentett számára a karácsony.

Ők hárman, bár teljesen különböző személyiségek, mégis megtalálták a közös útjukat. Van ugyanis valami, ami mindhármukban megvan: az empátia.

OldSCool Forgatás Esztergályos Cecília Bay Éva Karda Bea
Fotó: Markovics Gábor

A színésznő, az énekesnő és a volt tévés műsorvezető élettapasztalatukkal és persze összefogással próbálnak segíteni azoknak, akik a Life TV-n futó ­Old(s)cool műsorához fordulnak életvezetési tanácsért.

OldSCool Forgatás Esztergályos Cecília Bay Éva Karda Bea
Fotó: Markovics Gábor

Bay Éva: Mesés illata volt a karácsonyfának

A legendás bemondónő szívesen gondol vissza a gyermekéveire, amikor színész szülei és nagymamája fenyőillatot varázsoltak a család otthonába december 24-ére.

„Emlékszem, minden évben az én szobámban kapott helyet a lucfenyő, aminek mesés illata volt. Édesanyám este bement, én pedig izgatottan vártam a csengőszót, még úgy is, hogy nem kaptam vallásos nevelést, vagyis sosem gondoltam, hogy az ajándékokat a Jézuska hozza”

– mesélte nevetve a forgatás szünetében Bay Éva, aki édesanyaként mindig igyekezett megteremteni ugyanazt a karácsonyi hangulatot, amit annak idején a szülei.

„Onnantól kezdve, hogy megszülettek a gyermekeim, újra fontosak lettek az ünnepek és most, hogy már unokáim vannak, a karácsony a harmadik virágkorát éli bennem. A szenteste kettecskén zajlik majd a férjemmel, mert a gyerekek a lányos anyákhoz mennek 24-én, és hozzánk csak az ünnep másnapján jönnek majd”

– mondta Éva, aki élvezte a közös munkát Beával és Cilivel.

„A lányokat legalább negyven éve ismerem, hiszen számos alkalommal konferáltam fel őket a pályájuk során. Hihetetlenül élveztem a forgatásokat, különösen, amikor láttam, hogy a mi tanácsaink hogyan szerettették meg a karácsonyt egy anyukával, aki korábban nem rajongott az ünnepért, vagy éppen hogyan változott meg az élete annak a fiatalembernek, aki korábban nem tudta, hogyan ismerkedjen hölgyekkel”

– idézte fel a forgatások történeteit az ismert tévés.

OldSCool Forgatás Esztergályos Cecília Bay Éva Karda Bea
Fotó: Markovics Gábor

Esztergályos Cecília: Évekbe telt, mire újra szeretni tudtam a karácsonyt

A népszerű színésznő emlékeiben ma is élénken él az a karácsony, amikor saját bevallása szerint becsapva érezte magát, ugyanis a Jézuska mégsem neki szánta az előzőleg felfedezett ajándékot.

„Hétéves lehettem, és ahogy mindig, abban az évben is előre kikutattam az ajándékokat. Láttam egy gyönyörű játékkonyhát, amit édesanyám a saját kezével készített, hiszen akkoriban ilyesmit nem lehetett kapni. Borzasztóan boldog voltam, és szenteste természetesen rohantam az ajándékomhoz a fa alá, de a szüleim közölték, hogy azt az öcsém kapta. Az én ajándékom a 77 magyar népmese című könyv volt. Nagyon elkeseredtem, hiszen akkor még nem értettem meg, hogy a könyvvel én sokkal nagyobb értéket kaptam”

– emlékezett vissza Esztergályos Cecília, aki akkor is összetört, amikor kiderült számára, hogy nem a Jézuska hozza az ajándékokat.

„Tízéves koromban derült ki számomra, hogy az ajándékokat valójában a szüleinktől kapjuk, és rettenetes csalódás volt ez számomra. Ott és akkor valami megváltozott bennem, és évek kellettek ahhoz, hogy újra szeretni tudjam az ünnepeket” – mesélte a színésznő, aki megszerette az Old(s)coolban mellette szereplő társait.

„Nem mondom, hogy könnyen ment az összecsiszolódás, hiszen mindhárman elég határozott egyéniségek vagyunk, de végül éppen ez adta meg a műsor sava-borsát. A forgatások végére azonban szuper csapattá alakultunk és bevallom, a szünetben már hiányoztak is nekem” – mosolyodott el a színésznő.

OldSCool Forgatás Esztergályos Cecília Bay Éva Karda Bea
Fotó: Markovics Gábor

Karda Bea: Kisakkoztam, hogy ki a Jézuska

Az énekesnő máig megőrizte gyermeki énjét, ami azért él benne ilyen erősen, mert a szülei csodálatos gyermekkort biztosítottak számára.

„Imádtam gyereknek lenni, mivel a szüleim hihetetlenül boldoggá tették számomra azokat az éveket. Meseszép karácsonyokra emlékszem. Most is érzem azt az izgalmat, amit a csukott ajtó előtti várakozás jelentett számomra. A nagymamám fogta a kezem és vártuk a csengettyű-szót. Imádom ezt az időszakot, mert olyan jó ilyenkor egy kicsit újra gyereknek lenni, legalább lélekben. Egyébként magamtól jöttem rá, hogy nem az angyalka és nem is a Jézuska hozza az ajándékokat, de erről csak később szóltam a szüleimnek. Egyszerűen nem fért a fejembe, hogyan jönnek be a zárt ablakon, így kisakkoztam, hogy tulajdonképpen az én angyalkáim a szüleim voltak. Amikor megszületett a lányom, én lettem az ő angyalkája, és persze ma is az vagyok…” – mondta meghatottan Karda Bea, aki tíz éve újra boldogan várja az ünnepeket, hiszen azóta van mellette Laci, a férje, aki visszaadta a szerelembe vetett hitét. Az énekesnő az Old(s)cool december 19-i adásában azt is elárulta, miért természetes számára, hogy másokon segítsen.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Zivatar, jégeső miatt adott ki figyelmeztetést a meteorológia

origo.hu

Letartóztatták a Marvel sztárját

borsonline.hu

Kórházba került Tóth Gabi és Krausz Gábor kislánya

vg.hu

Németország-szerte sztrájkolnak – hazánkra is kihatással lesz

ripost.hu

Csak úgy repülnek rólad a kilók, ha így iszod a vizet

magyarnemzet.hu

Egymást verték a románok a lelátón válogatottjuk Eb-selejtezőjén

origo.hu

Megőrülnek a férfiak a dögös, fehérneműs tévésztárért - képek

astronet.hu

Napi horoszkóp 2023. március 27.: a Rák legyen kitartó, a Mérleg új útra tér

ripost.hu

Sokkot kapott a 12 éves szegedi lány, a villamoson akarta elrabolni egy férfi

ripost.hu

Áprilisban fordul a kocka, ezekre a csillagjegyekre rámosolyognak az égiek

mindmegette.hu

Játssz és Nyerj! Húsvéti finomságokkal és sütésre kész hírességekkel érkezik az Ide süss! legújabb évada(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

Ritkán mutatja meg jóképű szerelmét Sydney van den Bosch, de most kivételt tett

SZTÁR

Kitálalt a szomszéd: Becsajozott a házi őrizetben Fekete Dávid?

SZTÁR

Tündéri fotón mutatta meg kisfiát Szabó Zsófi

SZTÁR

Valóságos orvosi csoda, hogy gyermeket vár a TV2 sztárja: „ Csodák márpedig vannak"

SZTÁR

Istenes Bence elmondta az igazságot Marics Petiről

SZTÁR

Keményen bánik énekesnő kollégáival Tóth Andi - videó

SZTÁR

Vajna Tímea meglepte a születésnapját ünneplő Király Lindát

SZTÁR

Tóth Andi harci kutyát kapott ajándékba – Videó