Meghökkentő szextrend hódít az ünnepek alatt, erre senki nem számított

Sokan azt gondolják, a párok az év végi nyugodt napokon többször hódolnak a gyönyörnek, mint egyébként. Egy igencsak átfogó és alapos kutatás készült a témában, az eredmény pedig megdöbbentő...

Mámorító a karácsonyi szex, sokan alig várják, hogy végre beköszöntsenek az ünnepek, és minél többet együtt tudjanak lenni a kedvesükkel. Logikusnak tűnik a feltételezés, hogy az év végén sokkal többet szeretkeznek az emberek, hiszen a legtöbben ilyenkor vannak szabadságon, mindenki lelazul és élvezi a jó ételeket, italokat, a meleg lakást, könnyebben jön a vágy is. Ám egy kutatás szerint ez tévedés: nemhogy többet, hanem kevesebbet bújnak ilyentájt ágyba a párok. A felmérésből az is kiderült, hogy miért marad el a várva várt karácsonyi szex...

Fotó: Pixaabay.com

A Kaliforniai Egyetem kutatása során egy mobilalkalmazás névtelen adatait vizsgálták: ez a program a nők egészségét segíti, és a hölgyek többek között rögzítik benne a szexuális aktivitások számát is. Összesen félmillió nő adatait elemezték az Egyesült Államokból, Franciaországból, Brazíliából és Nagy-Britanniából. Míg általában igaz, hogy a szabadnapokon és a hétvégéken megnőtt a nők szexuális aktivitása, addig a karácsonyról lesújtó adatokat gyűjtöttek: úgy tűnik, a nők számára az ünnep három napja egyáltalán nem a romantikáról és a szexről szól.

Az is kiderült, hogy mi a szexmentes karácsony oka. Azok a nők, akik feleségek, családanyák, nemes egyszerűséggel kimerülnek az ünnepre, hiszen nem csupán a munkahelyükön kell helytállniuk, de meg kell szervezzék a karácsonyi összejöveteleket a családdal, tisztává kell varázsolni a lakást, kitalálni és megvásárolni az ajándékokat, és elkészíteni az ünnepi menüt. Érthető, hogy mire mindennek vége, nem marad energiájuk a romantikához. Nem jobb a helyzet az egyedülálló nők esetében sem, az ünnepek többnyire számukra is szexmentesen telnek. Ennek pedig az az oka, hogy a többségük a rokonaival, szüleivel tölti a karácsonyt, nem pedig a barátjával.

Az sem meglepő, hogy ilyenkor a férfiaknak is kevesebb a kedve a hancúrozáshoz, hiszen egyre többen segítenek a párjuknak a készülődésben, vásárlásban, ráadásul a legtöbb munkahelyen az év végi hajtás pont az ünnepek három napjára csavarja ki úgy az embert, hogy nem marad energiája hancúrozni. Az sem javít sokat a szexuális étvágyon, hogy a karácsony a finom ételek és italok időszaka; és aki túlzásba viszi a fogyasztást, az leginkább pihenni szeretne az ünnepi esték, vendégeskedések után. A kutatásból azonban az is kiderült, hogy a szexmentes időszak nem hosszú: szilveszter éjszakáján megugrik a légyottok száma, és utána visszaáll az év közben megszokott mennyiség.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szakított G.w.M és Kulcsár Edina?

origo.hu

Ötmillió forintért vett kutyát a TV2 sztárja

metropol.hu

„Ő volt a családja büszkesége” – 27 éves korában meghalt a sztárfocista

hirtv.hu

Kanada a következő években újabb 650 millió kanadai dollár értékű katonai segítséget nyújt Ukrajnának

ripost.hu

Darabok hullottak le az arcáról: megszólalt a robbanásban megsérült férfi menyasszonya

origo.hu

A műtőasztalon fekszik Horváth Gréta

travelo.hu

Nemsokára megnyílik a világ egyik legnagyobb reptéri terminálja

vg.hu

Az élelmiszer-infláció letöréséhez nem elég a 6 árharcos multi élelmiszerlánc(x)

she.life.hu

Miért velem hozatja el a főnököm a ruháit a tisztítóból?(x)

ripost.hu

"Meg van ijedve..." – Kutyatámadás érte Tóth Andiékat

life.hu

Folyton fáradt vagy? A depresszió egyik tünete is lehet(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

„Azt mondják, azonnal hagyjam el” - kiakadt a feleség férje szexuális szokása miatt

SZEX & MÁS

Ezeket a személyiségjegyeket nézik a legtöbben a társkereső alkalmazásokon

ÉLETMÓDI

Magányos vagy? Ebből a tesztből kiderül!

ÉLETMÓDI

Emlékszel Bud Spencer kedvenc ételére? Íme a recept

ÉLETMÓDI

Fogadjunk, ekkora gombát még nem láttál! 9 kilós pöfeteget találtak Veszprém vármegyében

ÉLETMÓDI

Kitilthatják az Aldiból, aki ezt a szabályt nem tartja be

ÉLETMÓDI

Füredre tart a BalatONkoncert színpadhajója

ÉLETMÓDI

Megszólaltak a divatikonok: ilyen hatással van az egészségünkre a gyakori szőrtelenítés