Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2021.12.20.

Ez a 3 jel megmutatja, hogy veszélyesen függsz a párodtól

Természetes, ha egy új szerelem elején szeretnél minél többet a kedveseddel lenni. De vajon hol van a rózsaszín felhő és a veszélyesen kapcsolatfüggő viselkedés határa?

Egy új szerelem mindenkinek felborítja a napi rutinját. Nincs abban semmi rossz, ha rajongásig szereted a párodat, és igyekszel minél többet vele lenni. Mégis van egy határ, amin nem érdemes átlépni. Ha ugyanis az egész életedet az új kapcsolat köré szervezed, és mindig rendelkezésre állsz, az már nem egyszerűen a rózsaszín szerelmes bódulat, hanem a veszélyesen kapcsolatfüggő viselkedés jele. Ez pedig senkinek nem jó: az egészséges lelkű partnert elijeszti, neked pedig teljesen lenullázza az önértékelésedet. Ha pedig hirtelen véget ér a kapcsolat – talán épp a kapcsolatfüggő gesztusaid miatt -, úgy érezheted, hogy összeomlik a gondosan felépített világod. Mutatjuk, milyen jelek esetén kell gyanakodni. Arra is figyelj fel, ha nem te mutatod őket, hanem a partnered!

Vajon hol van a szenvedélyes szerelem és a kapcsolatfüggő viselkedés hatása?
(Fotó: pixabay.com)

Megfeledkezel a kötelességeidről és az ígéreteidről

Lógsz a munkából, az iskolából, vagy mindent lemondasz, mert a szerelmed az utolsó pillanatban bejelentkezett, és randira hívott? Egy kapcsolatfüggő nem tud nemet mondani, akkor sem, amikor egyébként más, fontos dolga lenne. Még rosszabb, ha a párod egyszerűen nem vesz tudomást róla, hogy a kapcsolatotokon kívül is van életed, és van, amit nem tudsz félretenni csak azért, hogy rohanj találkozni vele. Ebben a helyzetben az ő részéről lehet szó kapcsolatfüggőségről, de az is lehet, hogy egyszerűen csak manipulálni próbál.

Az is kérdés, hogy vajon ő mindent félredobna-e, hogy találkozzon veled. Egy egészséges, felnőtt ember tudomásul veszi, hogy sem a munka, sem más kötelezettségek nem szűnnek meg az életünkben attól, hogy szerelmesek lettünk, és nem várja el, hogy azonnal lemondjunk mindent a kedvéért.

Ha mindig ugrasz, amikor a párod hív, az kapcsolatfüggésre utal (Fotó: pixabay.com)

Aki kapcsolatfüggő, az a hobbijáról is lemond

Ha mindenről, akár a kedvenc hobbidról is lemondasz csak azért, hogy mindig kéznél légy, ha üzen vagy hív, akkor bizony nagy az esélye, hogy kapcsolatfüggő lettél. Ha a párod valóban komolyan gondolja, nem fog megsértődni, ha nem jön azonnal válasz az üzenetére. Ahogy már írtuk, egy egészséges, felnőtt ember tudomásul veszi, hogy a másiknak a kapcsolaton kívül is van élete. Sőt: egy olyan nő, akinek vannak saját időtöltései, sokkal vonzóbb, mint egy valódi kapcsolatfüggő. Aki viszont úgy érzi, hogy a szerelem jelenti az életét, azonnal rohanni fog, ha a másik egyet csettint, sőt, mindig készenlétben áll, hogy azonnal rohanhasson.

Egy egészséges kapcsolatban élő ember nem zárkózik be (Fotó: pixabay.com)

A kapcsolatfüggő viselkedés háttérbe szorítja a barátaidat

Egy igazi kapcsolatfüggő mindenkit kizár az életéből, amikor beleszeret valakibe. Innentől csak a párkapcsolat létezik, megszűnnek a baráti kávézások, a közös bulik. Az ilyen emberek a párjuktól is ugyanezt várják el, és nem tudják elképzelni, hogy a másiknak a barátai is fontosak, és néha velük is szeretne időt tölteni. Ez pedig óhatatlanul súrlódáshoz vezet – már az első olyan esetben, amikor az egyik fél a barátaival menne bulizni, a párja nélkül. Ha szinte nem is beszéltél a barátaiddal, amióta kapcsolatban vagy, gondolkodj el alaposan, mi lehet ennek az oka. Ha pedig a párod várja el, hogy rajta kívül szinte szóba se állj senkivel, akkor légy nagyon résen, mert ez akár a bántalmazó kapcsolat egyik jele is lehet.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Csodagyőzelemmel avatta fel a hokiválogatott a csodás Alba Arénát - galéria

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

magyarnemzet.hu

Meghalt Ferich Balázs, a Supermanagement társalapítója, Azahriah menedzsere

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

mandiner.hu

„Miért akarnánk, hogy egy ilyen játékos a padon üljön?” - a Liverpool szurkolói elmondták, mit gondolnak Szoboszlai Dominikról (VIDEÓ)

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

travelo.hu

Magyar gin nyert aranyérmet neves nemzetközi versenyen

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

ripost.hu

Meglepő döntést hozott Kis Grófo testvére a szolnoki luxusházzal kapcsolatban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

Sokkal nagyobb az esélye, hogy más gyerekét neveled tudtodon kívül, mint hinnéd!

SZEX & MÁS

A busz mellett szexelt a buszsofőr: kilesték őket

SZEX & MÁS

Szerelmi teszt: harcos amazon vagy a kapcsolatodban? Most kiderül!

SZEX & MÁS

"Nem vagyok aranyásó" - 60 éves férfit vitt ágyba a 25 éves nő

SZEX & MÁS

Kilyukadt Júlia melle a sok simogatástól

SZEX & MÁS

"A pasim szexi lányokat követ az Instagramon! Mit tegyek?"

SZEX & MÁS

„Kötözz meg, és nevezz jó fiúnak: 7 év után végre bevallattam a barátnőmnek, hogy mit szeretek az ágyban, szakított velem”

SZEX & MÁS

Hány éves vagy? Kiderült, mennyit kellene szexelned, hogy egészséges maradj!