Létrehozva: 2021.10.27.

Tudod, mi a szeretetnyelved? Azt is elárulhatja, hol talál rád az Igazi!

A szeretetnyelv azt a gesztusrendszert jelenti, amelyen keresztül kifejezzük a szeretetünket, és amelyen keresztül mások szeretetét is érzékeljük. De vajon hogyan kapcsolódik mindez a párválasztáshoz?

Az öt szeretetnyelv elméletét Gary Chapman amerikai író, párkapcsolati tanácsadó és lelkész alkotta meg. Elmélete szerint ötféle módon tudjuk kimutatni a szeretetünket, és ha a megfelelő szeretetnyelven, azaz a nekünk megfelelő gesztusok nyelvén beszél a párunk, akkor azt is kétség nélkül érezzük, hogy valóban szeret minket.

Ha azonos a szeretetnyelvetek, sosem fogtok kételkedni a másik szerelmében
(Fotó: pixabay.com)

Mindez már a párválasztásunkra is rányomja a bélyegét, hiszen előszeretettel választunk magunknak olyan partnert, aki velünk azonos szeretetnyelvet beszél. Sőt! Az, hogy milyen gesztusok jelentik számunkra a szeretet őszinte kifejezését, már azt is eldöntheti, hogy hol fog ránk találni a Nagy Ő! Gondold át, melyik szeretetnyelvet érzed a magadénak, és megmutatjuk, hol érdemes párt keresned!

Minőségi idő: a szeretetnyelv, ami jó programokat ígér!

Ha a másik szeretetét akkor érzed a legjobban, ha az illető minőségi idő tölt veled, akkor minden bizonnyal nagyon szeretsz remek programokat szervezni. Ha megismerkedsz valakivel, nagyon fontos számodra az őszinte beszélgetés, és az, hogy valóban mély témák kerüljenek terítékre, amelyekből igazán megismerhetitek egymást. Lehet, hogy az Igazit épp egy csendes, romantikus kávézóban fogod megismerni, ahol semmi akadálya, hogy máris beszélgetésbe elegyedjetek. Más programok is remek terepet kínálnak az ismerkedésre: a borkóstolás, a főzőtanfolyam vagy a nyelviskola mind lehetővé teszik, hogy beszédbe elegyedj valakivel, akivel lehet, hogy azonos hullámhosszon vagy.

Akár egy kávézóban is rád találhat az Igazi (Fotó: pixabay.com)

Testi érintés: a közelség a legfontosabb

Akinek az érintés a szeretetnyelve, az nehezen viseli, ha akár egyetlen napot is ölelés nélkül kell töltenie. A kapcsolatában nagyon fontos számára az intimitás – nem csak a szex, hanem a mindennapi puszik, ölelések, kézfogások is. Ha ez a szeretetnyelved, már a párválasztásnál is olyan helyet érdemes választanod, ahol adott a fizikai közelség. Jó hely lehet például egy táncos rendezvény, buli, vagy egy társastánc-tanfolyam is, ahol azonnal fizikailag közel kerülhetsz a másikhoz.

Ajándékozás: akár a szupermarketben is ráakadhatsz az Igazira

Akinek ez a szeretetnyelve, szívesen vásárol ajándékot azoknak, akiket szeret, de maga sem tud ellenállni egy jól kitalált, igazán személyes ajándéknak. Számára nem az érték a lényeg, hanem az, hogy az ajándékban legyen ötlet és gondosság. Ha ez a szeretetnyelved, a Nagy Ő-t is nagyobb eséllyel találod meg azokon a helyeken, ahol egy nehezebb nap után vásárolni szoktál valami apróságot magadnak. A nyaralás is sok jó alkalmat rejt az ismerkedésre, hiszen az ajándékboltokban mindig sétál valaki, aki valamilyen apróságot keres. De akár még a szupermarketben is rábukkanhatsz álmaid lovagjára, miközben mindketten azon gondolkodtok, hogy mi legyen az esti csemege a fárasztó munkanap után.

Az önkéntes munka is kiváló terep az ismerkedésre (Fotó: pixabay.com)

Szívességek: szeretetnyelv lelkes önkénteseknek

Akihez ez a szeretetnyelv áll közel, szívesen segít a szeretteinek. Ő is abból érzi a legjobban a többiek szeretetét, ha néha váratlanul segítséget kap, úgy, hogy kérnie sem kell azt. Aki ezt a szeretetnyelvet vallja a magáénak, sokszor vesz részt önkéntes munkában – és itt könnyen olyan emberekre találhat, akik maguk is örömmel tesznek szívességet – akár az egész világnak. Az állatmenhelyek és jótékonysági akciók kiválóan alkalmasak az ismerkedésre!

Dicsérő szavak: a megerősítő szeretetnyelv és az irodalom

Akit ez a szeretetnyelv érint meg, nehezen viseli, ha nem kap visszajelzést arról, amit csinál. Fontos számára a külső megerősítés, a dicséret, a szóbeli elismerés. Épp ezért olyan helyen ismerkedik, ahol közvetlen visszajelzésben részesülhet. A karaoke-bárok, a tehetségkutató versenyek, a könyvbemutatók, de akár a színházi előadások is segíthetnek, hogy megtaláld a szerelmet, hiszen a közönségben ott lehet az Igazi, akkor is, ha nem te lépsz fel a színpadon. Hiszen a szavak szerelmesei az irodalom segítségével könnyen egymásra találnak.

origo.hu

Panaszkodik a luxushotelre az Eb-re megérkező gigamellű horvát szurkolónő

ripost.hu

Megszólalt a jósnő! Kiderült, mi lesz a Magyarország-Svájc meccs végeredménye

borsonline.hu

Mutatjuk a fotót az esküvőről: Nádai Anikó gyönyörű volt

hirtv.hu

Ha Scholz azt hitte, hogy elkerülheti a számonkérést, akkor nagyot tévedett

metropol.hu

Íme! Megérkezett a főpolgármesteri szavazatok újraszámlálásának eredménye

mandiner.hu

Itt az újabb botrány? – A választók tudatos megtévesztése történhetett Újpesten

ripost.hu

Most jött: lezárták az autópályát Budapest felé, mindenkit leterelnek

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. június 15.: Csodaszép szombat

ripost.hu

Nem tudták megmenteni: legyőzte a rák, elhunyt a legendás énekes

ripost.hu

Nem kopogtatni kell a dinnyét vásárláskor, mutatjuk, hogy találod meg a legjobbat

ripost.hu

"A házszámunk is hatással van az életünkre" - ezt mondja idei évünkről a látó

ripost.hu

Hazug pletykák: Harry herceg kitálalt Károlyról, Kamilláról és Vilmosról is

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

„Két éve nem szexeltünk a férjemmel – ez az 5 szavas kifogás tett tönkre minket”

SZEX & MÁS

Szakértő leplezi le a titkot: 4 tévhit a szexről, amit senki nem mer megkérdezni

SZEX & MÁS

Az apának csak későn esett le: saját lánya szerepel a pornófilmben, amire előfizetett

SZEX & MÁS

"10 éve abbahagytam a szexet - sokkal jobb és könnyebb az élet nélküle"

SZEX & MÁS

"A férjem édes hármasért könyörgött, most meg dühöng, hogy annyira élveztem"

SZEX & MÁS

Miért lépünk félre? Kiderült az igazság, nem a rossz kapcsolat a felelős érte

SZEX & MÁS

"Én voltam a nászajándék – esküvőjén édeshármasoztam a legjobb barátommal"