Így tartsd meg a férjed: Vérlázító tippek az '50-es évekből

A meleg vacsora és a puccba vágott lakás csak a jéghegy csúcsa, ennél sokkal több kell, ha valaki jó feleség akar lenni. Legalábbis ezt sugallta egy tucat kézikönyv a 20. század derekán – és amiket ma a legtöbb nő a sarokba hajítana, ha a kezébe nyomnák.

Nem csupán ma vannak tele a magazinok tippekkel, hogyan lehet megtartani egy férfit, így volt ez a második világháború után is. Csakhogy míg a mai javaslatok a harmonikus párkapcsolatra és a kommunikációra vannak kihegyezve, az akkori világ még máshogy működött, és mai szemmel kifejezetten bicskanyitogatóak a korabeli tuti tippek...

Fotó: Pixabay.com

1. Ne legyél se frigid, se szajha!

Egy korabeli kézikönyv szerint a nők között is vannak szexuális vámpírok, akik a hitvesi ágyban a férfiember összes energiáját lecsapolják, sőt, még követelőzőek is. A jó feleség visszavesz egy kicsit a tűzből, bármennyire is kívánja a párját – de azért a másik végletbe se essen bele, egy frigid, unalmas nő mellett senki nem szeretne felébredni.

2. Ne fecsegj összevissza

Amikor a férfi fáradtan hazatér a munkából, egyáltalán nem kíváncsi azokra a csip-csup dolgokra, amik a háztartásban vagy a szomszédságban történtek. Pihenni akar, egy megértő, szerető feleségre vágyik, akinek elmondhatja a gondját-baját. Így a jó feleség tudja, hogy csak akkor meséljen, ha kérdezik, írja Edward Podolsky a Hogyan legyél jó feleség? című kézikönyvben.

3. Legyen rózsaszín bugyid

Méghozzá rögtön kettő, javasolta könyvében Dr. Robinson, lehetőleg selyemből készült, de ha erre nincs keret, akkor is ügyelj rá, hogy feltétlen rózsaszín legyen, mert a férfiak ezt kedvelik a leginkább.

4. Főzz úgy, mint egy séf

Szintén Dr. Robinson intelme, hogy a feleség tudjon finom és tápláló ételeket főzni. Hiszen a pocsék minőségű étel gyomorbajhoz, idegességhez és egyre több veszekedéshez vezet. Sőt, idéz egy tanulmányt is, miszerint a korabeli átlagos amerikai háztartásokban legtöbbször azért jár kocsmába a férfi, mert az asszony főztje szörnyű.

5. Hagyd, hogy kiszórakozza magát a férjed

Nem illő, hogy egy férfi szoknyák után járkáljon, ha már megnősült, de ha mégis megesik, a jó asszony szemet huny, megbocsát és felejt. Sőt, ha igazán kedves akar lenni a párjához, úgy tesz, mintha meg se tudta volna. Hiszen tudja, hogy a férje attól még szereti őt, csak kihasznált egy alkalmat, írja a jó Dr. Robinson.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!