Létrehozva: 2018.04.29.

A bozontos intimszőr csodája, ennek lehetetlen ellenállni

Ahány nõ, annyiféle az intim testrész fedte szõrzet is, melynek változatossága és érdekessége csak úgy vonzza a férfiakat. Az alábbi tabutémával azonban nem árt tisztában lenni.

A vaginát borító szőrzet a mai napig megosztja a két nem képviselőit.

Legyen, ne legyen? Miért jó ha van? Ez az ősidők óta természetes jelenség, az intim szőrzet még mindig tabunak számít. Emiatt akad  jó néhány tévhit a témával kapcsolatban, melyekkel itt az idő végleg leszámolni.

1. Az intim szőr bármekkora hosszúságúra nőhet

A 90-es évek amerikai tinivígjáték dömpingje azt a feltételezést hintette el a világ minden táján, hogy ha a nő nem igazítja szőrzetét időről-időre, akkor az képes igazi bozóttá kinőni magát, melyhez már csak egy kertész gyakorlottságával lehet hozzáférni. Az igazság azonban az, hogy

egy bizonyos hossz elérése után az intim szőrszálak általában nem nőnek tovább, az átlag valahol 1 és 5 cm között van.

Ráadásul a menopauza is hatással van a szőrszálakra, hiszen sok nő tapasztalja, hogy intim szőrzete ritkássá, esetleg teljesen szőrtelenné válik, vagy a szőrszálak vékonyabbak, finomabbak, lesznek.

Lapozz a folytatáshoz!


2. Az intim szőrzet nélkül élvezetesebb a szex

Egyesek úgy gondolják, érzékenyebb lesz a csikló, ha nem borítja szőr az intim területet és egyetlen szőrszál nélkül tartják magukat a legvonzóbbnak, ami segíti a szex közbeni ellazulásukat. Ugyanakkor van ellentábor is, hiszen

akadnak olyanok is, akik izgalmasnak és nőiesnek találják az intim szőrzetüket, és éppen az zavarná őket, ha amiatt kéne aggódniuk, hogy felbukkan egy-két kósza szőrszál.

Vagy amiatt, hogy esetleg kislánynak néznék őket az alsó rész totális lecsupaszítása okán.

Egyetemes szabály szerencsére nem létezik, amely meghatározná hogyan is kell kinéznie az intim szőrzetnek az élvezetes szexhez, mindenki maga döntse el, hogyan is érzi komfortosan magát vele.

3. Ahogy fent, úgy lent

Sokan kíváncsiak arra, hogy ha a nő hajszíne egészen különleges (főleg a vörös árnyalatoknál szokott ez a kérdés felmerülni), akkor vajon az intim szőrzete is hasonló árnyalatú-e. Sok férfinak ez az egyetlen bizonyíték arra, hogy a nő nem festi a haját.

Pedig az a helyzet, hogy

az intim területeken növő szőrszálak árnyalata sokszor nem egyezik meg a hajszínnel, és ez annak köszönhető, hogy a testünkön növő szőrszálak melanintartalma eltérő lehet.

Ha mindenképpen szeretnél választ kapni a kérdésre, akkor érdemes a szemöldököt nézni, ugyanis sokkal valószínűbb, hogy egy adott ember intim szőrzetének árnyalata a szemöldökének árnyalatával egyezik meg.

Lapozz a folytatáshoz!


4. Az intim szőrzet megvéd a baktériumoktól/elősegíti a baktériumok szaporodását

Mindkét hiedelemmel gyakran találkozni, azonban egyik sem igaz.

Tény, hogy nem véletlenül nő ott szőr a testünkön, és valóban van szerepe abban, hogy bizonyos mértékben megakadályozza a baktériumok bejutását a hüvelybe, de semmit sem véd például a bőrkontaktussal terjedő szexuális betegségekkel szemben.

Ráadásul a szőrtelenítésből fakadó hámsérülések, gyulladások komoly fertőzéseket tudnak okozni, és a nem megfelelően tisztított intim szőrzetben könnyebben szaporodhatnak a baktériumok.

Így egyik mítosz sem feltétlenül igaz,

az intim szőrzet jelenléte vagy hiánya nem befolyásolja a nőgyógyászati problémák, fertőzések kialakulását, sokkal fontosabb a személyes higiénia.

5. Az intim szőrzet lelohasztja a férfiak szexuális vágyát

Régi városi legenda, amivel kapcsolatban egyet nem szabad elfelejteni: akárcsak a nők, bizony a pasik sem egyformák, nem jön be mindenkinek a szőrtelenség és a felnőtt nőt szeretnék magukévá tenni.

Egyeseket a csupaszság hoz lázba, másokat a különféle fazonok, míg vannak, akiket a teljesen természetes megjelenésért rajonganak, és ez így van rendjén.

Természetesen lehet egy típus, amit előnyben részesít a férfi, baj igazából akkor van, ha a vágyat pusztán a szőr jelenléte, esetleg hiánya képes lelohasztani.

Szerencsére a szexuális vonzalom eléggé összetett dolog, ám ha valaki tényleg csak ezt a néhány centis területet látja benned, és ez alapján dönti el, hogy szexuálisan vonzónak tart-e, akkor érdemes minél gyorsabban kiadnod az illető útját. Aki ugyanis ennyire egocentrikus és szűk látókörű az amúgy sem tudna sokat adni számodra a szexben.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter baklövésén röhög az internet

borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

magyarnemzet.hu

Brutális, akár 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk hazánkban is

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

origo.hu

Hugh Grant elárult pár titkot a közelgő Bridget Jones-filmről

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

ripost.hu

Zokogásban tört ki az időutazó: borzalmas jövő vár ránk

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

Miért lépünk félre? Kiderült az igazság, nem a rossz kapcsolat a felelős érte

SZEX & MÁS

"Én voltam a nászajándék – esküvőjén édeshármasoztam a legjobb barátommal"

SZEX & MÁS

Sokkal nagyobb az esélye, hogy más gyerekét neveled tudtodon kívül, mint hinnéd!

SZEX & MÁS

A busz mellett szexelt a buszsofőr: kilesték őket

SZEX & MÁS

Szerelmi teszt: harcos amazon vagy a kapcsolatodban? Most kiderül!

SZEX & MÁS

"Nem vagyok aranyásó" - 60 éves férfit vitt ágyba a 25 éves nő

SZEX & MÁS

Kilyukadt Júlia melle a sok simogatástól